MARIJA HUSAR:

Jednom sam morala birati između glazbe i ljubavi

03.04.2012 u 12:17

Bionic
Reading

Pjevačica Marija Husar koju znamo i iz TV showa 'Zvijezde pjevaju' otkrila je zanimljive pikanterije iz svojih tinejdžerskih dana. A koje to, pročitajte u našem intervjuu

Što ste slušali kao tinejdžerica? Tko vam je tada bio idol?
Bilo me je sram uopće priznati, ali bila sam luda za New Kids On The Block koji baš i nisu bili omiljeni među mojim vršnjacima (smijeh). Moja sestra Ivana, prijateljice i ja smo osnovale grupu i njih imitirale, plesale, pjevale... Mislim da je već tu krenula ideja o ženskoj vokalnoj grupi. I dan danas strop podruma roditeljske kuće je išaran njihovim imenima. To je bio prvi srednje, kasnije je došao Snap! i ta dance scena. U to doba smo sve slušali, od Guns'N Roses i Nirvane pa do Mariah Carey i Madonne. Mislim da je i danas tako. Svi sve slušaju, pa i narodnjake, što je nama u tinejdžerskim danima bilo nezamislivo. To definitivno nije bilo cool.

Kako ste izgledali kao tinejdžerica?
Bila sam prava šminkerica koja je sate i sate provodila pred ogledalom. U prvom srednje imala sam dugu smeđu kosu koju sam u trećem razredu nakon ljetnih praznika ošišala do ispod uha, stavila plave pramenove i minival. Kad sam se pojavila u školi, svi su bili u šoku i drugi dan ih je pola njih došlo s istom frizuram. To je bilo slatko! U drugom srednje sam počela nositi štikle, iz kojih se ni dan danas ne skidam. Preko tjedna sam bila ležernija u odijevanju - traperice i vestica, ali kad se vikendom izlazilo, furale su se minice.

Omiljeni film ili serija iz tog doba?
Definitivno serija Beverly Hills

Kako ste se slagali s roditeljima?
Prije nego što objasnim svoj odnos s roditeljima moram reći da u vrijeme kad sam ja bila tinejdžerica u Hrvatskoj je bio rat. Danas kad razmišljam o tome periodu, stvarno im se divim. Prije svega odgojena sam tako da sam uvijek poštovala svoje roditelje i da sam ih slušala. Naravno da sam i negodovala i borila se za svoja prava, ali na kraju, kad bismo donijeli sporazum oko npr. izlaska, ta se odluka morala poštivati. Bili su puni razumijevanja za mene u tom periodu, bili su jako mudri i hrabri. Granice su se znale i poštivale, ali su opet s druge strane davali jako puno slobode koja je bila uvjetovana našim međusobnim povjerenjem i morala sam se, a i htjela truditi da ih ne iznevjerim. U svakom slučaju, divim im se.

Omiljeni predmet
Fizika zbog profesora.

Najgori predmet.
Matematika, opet zbog profesora.

Kakva ste bili učenica?
Dobra (smijeh).

Kamo ste izlazili?
Prvi izlazak u disko je bio u Saloonu. Kasnije sam krenula u Kulušić i to je bilo moje najomiljenije mjesto za izlazak. U Kulušiću se puštala najbolja glazba i dolazila je najbolja ekipa u gradu.


184727,184601,184569,183326Kad ste se prvi put poljubili?
To vam neću reći (smijeh).

Najveći modni promašaj iz tog vremena kojeg se danas sramite?

Ne sjećam se da ga je uopće bilo jer se satima pomno biralo što će se odjenuti (smijeh).

Prvo pijanstvo?

Moje prvo pijanstvo je bilo sa sestričnom i sestrom, i nije baš najbolje završilo. To je bio eksperiment iz kojeg sam naučila da budem umjerena.

Najbolja uspomena iz teen perioda?

Bilo ih je puno jer sam već tada puno pjevala i putovala, ali jedna od najluđih uspomena je putovanje u Dublin na Euroviziju s Tonyjem Cetinskim. Od priprema za Eurosong do samog leta prema Dublinu je bilo jako zabavno. A u samom gradu, novi ljudi, izlasci u najbolje klubove... Ludilo! To je bilo tjedan dana neprekidnog smijeha i pjevanja. Ja sam tada bila u trećem srednje i kad sam se vratila u školu bilo je presmiješno gledati reakcije vršnjaka samo zato što su me vidjeli na TV-u.

Kako je izgledao prvi prekid i jeste li se dugo oporavljali?
Htio je da biram između glazbe i njega. Ja sam, naravno, izabrala glazbu i uopće nisam patila jer sam smatrala da nije fer takvo nešto tražiti od osobe koju voliš, pogotovo u momentu kad je cijeli život pred njom. Donijela sam ispravnu odluku, pa zato danas imam i glazbu i pravu ljubav.



 
Kakvi su vam se dečki tada sviđali?
Odrasla sam u Dubravi i uvijek sam se družila, a i bili su mi prijatelji dečki koji su bili veliki mangupi. Tako da je moje srce bilo jako teško osvojiti. Recimo da su mi se sviđali dečki koji su se isticali iz sredine.

Jeste li još u kontaktu s prijateljima iz srednje škole?
Naravno. Sad smo još i bolji nego u srednjoj školi.

Jeste li bježali sa satova?
A tko nije?! Markiranje je sastavni dio školovanja (smijeh).

Najveći problem koji vas je tada mučio?

Ah, bilo je puno problema jer je bio rat. No najveća čežnja je uvijek bila da sretnem NJEGA.

Što biste, da se vratite vremeplovom u teen dane, savjetovali samoj sebi?
Savjetovala bi si da budem još hrabrija i da puno ulažem u svoje znanje.

Što se, po vašem mišljenju, najviše promijenilo u odrastanju tinejdžera u usporedbi s vašim tinejdžerskim danima? Je li danas teže biti tinejdžer?

Mislim da je nama bilo lakše, opet, moji roditelji misle da je njima bilo ljepše itd. Svako vrijeme nosi svoje. Mislim da su današnji tinejdžeri nevjerojatno pametni i lijepi i opet svaka generacija je naprednija, što to je normalno. Mislim da današnji tinejdžeri prolaze ono što smo i mi u nekom pogledu. Razlika je u tome što je današnjim tinejdžerima sve dostupno, a tu su i internet i Facebook.

Jeste li imali problema s bullyingom od strane vršnjaka? Što biste savjetovali mladima koji su izloženi vršnjačkom zlostavljanju?

U teen periodu nisam imala problema s bullyngom, ali imala sam ga u osnovnoj školi, i to u prvom razredu. Tu sam se naučila dobro boriti i biti hrabra. Na svu sreću, promijenila sam školu i to je bio moj novi početak. Prvi dan sam istukla jednog dečka koji je ugnjetavao sve oko sebe i nakon toga me nitko nije dirao, stara priča, ali istinita. Oni koji su izloženi zlostavljanju moraju biti hrabri i boriti se za pravdu u svakom smislu. Poručila bih im da se ne boje uključiti i institucije koje ih trebaju štititi od takvog zlostavljanja.

Vaša poruka tinejdžerima?

Već sad gradite svoju budućnost i zato pazite kako ju gradite. Budite svoji, budite vrijedni, puno se smijte i slijedite svoje snove.