ZA SVA OSJETILA

Jedinstveni kulinarsko-umjetnički spektakl u Monte Muliniju

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.04.2012 15:14
  • Objavljeno 17.04.2012 u 11:42
Hotel Monte Mulini

Hotel Monte Mulini

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Hotel Monte Mulini i njegov restoran Mediterraneo ugostit će u subotu 21. travnja jedinstveni kulinarsko-umjetnički multimedijalni spektakl pod nazivom Phonart - Cyber večera

Senzualno sveobuhvatna večera u devet sljedova pod ravnanjem slavnog chefa Tomislava Gretića bit će popraćena i upotpunjena izvedbama uživo jedinstvenih glazbenika i performera poput Darka Rundeka i Isabel, rovinjske skupine

Batana, eksperimentalne ekstremne violinistice Mije Zabelke, umjetnica Lydije Lunch i Svetlane Maras, romskoga gitarističkog dua Harryja Stojka i Klaudije Jelinek te mnogih drugih.

'Ime Cyber Dinner odabrano je jer skreće pozornost na jedinstven spoj suvremene intermedijalne umjetnosti koja se koristi elektronikom i tehnologijom kao medijem izražavanja i takoreći tradicionalnih instrumenata koji se spajaju u jedno u kontekstu kulinarstva. Hrana, čitanja i performansi nisu zasebni elementi, već se sjedinjuju u potpun iskustveni doživljaj za publiku budeći sva osjetila', ističu začetnice i organizatorice projekta PHONART, Zahra Mani i Karin Schorm.

Večer će započeti u subotu u 17 sati prijemom kod bazena hotela Monte Mulini uz plutajuću zvučnu instalaciju umjetnice Zahre Mani i nastup Batane, koji će izvesti ritmičko višeglasno pjevanje onomatopejskim slogovima tradicionalno zvano bitinada, nakon čega će biti posluženo jelo uz intermedijalne glazbene i literarne nastupe međunarodnih umjetnika u restoranu Mediterraneo.

PHONART je novi oblik umjetničkog djelovanja koji koristi umjetnost kao paneuropski jezik koji ujedinjuje i definira ljude i punu širinu europske kulture. Platforma je za umjetnike iz Austrije, Hrvatske, Srbije i Češke Republike kojom se brišu granice, a usmjerena je na tradicionalne, marginalizirane i ugrožene jezike i kreativne tradicije, s ciljem stvaranja široke platforme za suvremene umjetnike povezivanjem drevnih i modernih kreativnih načina izražavanja u živu i raznovrsnu konzervatorsku seriju u svakoj od četiriju država.

Phonart Cyber večera u hotelu Monte Mulini završni je događaj dvogodišnjega europskog projekta suradnje Phonart – Izgubljeni jezici Europe sufinanciranog u sklopu programa EU Kultura 2007. - 2013.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi