VIRGIL ABLOH

Dizajnerska zvijezda ponovno 'krade' ideje: Novim tenisicama za Louis Vuitton razočarao javnost

22.01.2021 u 13:27

Bionic
Reading

Jedan od najpopularnijih dizajnera današnjice, Virgil Abloh, predstavio je novu mušku kolekciju stvorenu za luksuznu francusku kuću Louis Vuitton, a glavnom zvijezdom njegove kolekcije pokazao se novi model tenisica

Virgil Abloh, osnivač popularnog streetwear brenda Off-White i kreativni direktor muške linije luksuzne kuće Louis Vuitton ovog je tjedna virtualnom revijom na YouTubeu predstavio novu kolekciju francuskog brenda.

Naziva 'Ebonics' spomenuta kolekcija s potpisom Virgila Abloha za brend Louis Vuitton uspjela je privući posebnu pažnju javnosti, točnije predstavljeni model tenisica na modnoj pisti, čiji je službeni naziv još uvijek nepoznanica.

Osim suradnjom sa švedskom Ikeom i radom na vlastitom streetwear brendu Off-White, Virgil Abloh široj je javnosti poznat kao dizajner zaslužan za kreiranje jednih od najtraženijih tenisica današnjice u suradnji s američkim sportskim divom Nike i brendom Air Jordan.

Zahvaljujući tomu nimalo ne čudi veliki interes modne javnosti za tenisicama s njegovim potpisom kakve je ovih dana predstavio u sklopu kolekcije za francusku modnu kuću Louis Vuitton.

Modeli koji su prošetali pistom na stopalima su nosili novi model tenisica u crnoj boji s metalik detaljima u srebrnoj i smeđoj boji, a javnosti nije dugo trebalo da njihov dizajn usporede s poznatim modelima Nike tenisica poput Foamposite i Air Max Wavy i slavnoga dizajnera još jednom proglase neoriginalnim.

Umjetničkim direktorom muške mode brenda Louis Vuitton, američki dizajner Virgil Abloh postao je u ožujku 2018. godine i od tada je isporučio nekoliko dizajna tenisica koji su uspjeli stvoriti buzz na modnoj sceni, uključujući modele LV Trainer i LV Comet.