NIKAD LAKŠE

Je li ovo najbolji put do vitke linije?

29.10.2012 u 10:44

Bionic
Reading

Želite znati tajnu vitke i besprijekorne linije? Prema novoj knjizi, odgovor je i više nego jednostavan, sve što trebate je jesti više juhe

Fiona Kirk, autorica knjige 'Soup Can Make You Thin', tvrdi kako je put do vitke linije i više nego jednostavan, a sve što vam treba je tanjur pun tople i fine juhe. 'Mršavi ljudi znaju kako ih tanjur ukusne juhe lako zasiti, održava razinu energije i po nekoliko sati te umanjuje žudnju za slatkišima', tvrdi Fiona Kirk te dodaje kako uz jedenje juhe punih deset dana vrlo lako možete skinuti onih nekoliko kilograma viška koji vas muče.

Prema riječima Fione Kirk, koje prenosi Daily Mail, nije bitno kakvu juhu jedete, već je bitno samo da je to jelo u obliku juhe. 'Postoje razni razlozi zašto se neki silno trude smršavjeti dok drugi nemaju tih problema, no činjenica je da su najveća prepreka dostizanja vitke linije i zadržavanja te linije glad, želja za slatkišima i dosadni dijetni obroci,' kaže Fiona.

Za one koji žele smršavjeti, tanjur pun juhe je poput čuda, a kombinacija vode i krutih tvari učinkovitije utažuje glad te zadržava osjećaj sitosti dulje nego kada jedete krutu hranu i odvojeno pijete tekućinu. Osim toga, voda i sadržaj vode iz povrća omogućuje učinkovitu razmjenu hranjivih tvari u stanicama tijela te uvelike smanjuje mogućnost nadutosti.

Ukratko, prema riječima autorice knjige, juha ne samo da vas čini mršavima, već i održava povećanu razinu hranjivih tvari u organizmu. Bogatstvo sastojaka koji se nalazi u tanjuru juhe pruža dobru ravnotežu ugljikohidrata, proteina i masti, ali i vitamina i minerala potrebnih za stvaranje energije.

'Povrće, koje se uvijek nalazi u juhi, znak je kako je vaš obrok bogat vlaknima koja će održati probavu u dobroj formi. Osim toga, juhu je vrlo lako napraviti, brzo je gotova, a kombinacije i varijante okusa su brojne. Osim toga, juha može biti i odličan izbor za doručak', zaključuje Fiona.