ZATVARA TRGOVINE

Je li ovo kraj modnog carstva? Vlasnik jednog od najpopularnijih brendova pred slomom

29.03.2019 u 12:16

Bionic
Reading

U naredne dvije godine Sir Philip Green, vlasnik popularnog britanskog brenda Topshop, planira zatvoriti 200 trgovina, a ovom je odlukom uspio pojačati glasine o raspadanju modnog carstva

Pod okriljem britanske modne kompanija Arcadia u vlasništvu milijardera Sir Philipa Greena trenutno je zaposleno 22 tisuće djelatnika u 570 trgovina koje uključuju brendove Topshop, Burton, Dorothy Perkins, Evans, Miss Selfridge i Wallis.

Kako se saznaje, britanski milijarder planira zatvoriti trgovine s najlošijim prodajnim rezultatima i na taj način smanjiti troškove najma. Prema napisima Financial Timesa, riječ je o 67 trgovina čije je prostore modna kompanija Arcadia već ponudila u najam konkurentskim lancima mode.

  • +6
Sir Philip Green Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Odluku Sir Philipa Greena o zatvaranju trgovina mnogi vide u borbi njegova modnog carstva s oštrom konkurencijom poput online trgovina Asos i Boohoo koje su postale iznimno popularne kod mlađih kupaca.

Topshop i Topman, nekoć dragulji u kruni Arcadijina poslovanja, ostvarili su gubitke od gotovo 10, 9 milijuna funti u odnosu na dobit od 59 milijuna funti godinu ranije. Vijesti o značajnim gubicima ove poznate britanske kompanije uslijedile su nakon što je Sir Philip Green optužen za seksualno uznemiravanje i rasnu netrepeljivost na radnom mjestu od strane pet zaposlenika.