RADISSON BLU RESORT SPLIT

Javnosti i medijima predstavljen novi hotel

27.09.2010 u 09:42

Bionic
Reading

Nakon 40-ak dana od diskretnog početka rada potpuno obnovljenog hotela Radisson Blu Resort Split te primanja prvih gostiju, u četvrtak, 23. rujna, preuređeni je objekt formalno predstavljen javnosti i medijima

Hotel je već u ovom dosadašnjem probnom 'soft opening' periodu ostvario odlične rezultate, prosječna popunjenost mu je bila preko 80 posto i najave za jesen su isto tako optimistične.

U hotelu ima 258 soba, odnosno 516 ležajeva. Od toga je 15 apartmana i dva predsjednička apartmana koji se nalaze na sedmom katu. U sklopu hotela je Spa i wellness centar, dva restorana, caffe bar, velika kongresna dvorana s nekoliko manjih dvorana, vanjski i unutarnji bazeni, a ispred hotela na predjelu Trstenik je uređena i velika hotelska plaža.

Pozivu na koktel, druženje i upoznavanje, u vrlo odmjerenoj i vedroj atmosferi su se odazvali brojni uzvanici iz političkog života grada, arhitekti, poduzetnici i pripadnici medija. Goste je glazbom u lobiju hotela zabavljao gudački kvartet, a na terasi hotela Maja Vučić s pratećim bendom.

Hotel je dizajniran suvremeno i minimalistički, u vedrim pastelnim tonovima, jednostavnih linija s izvanrednom rasvjetom. Zanimljivo su dizajnirane sobe i apartmani, bez vrata, pa su spavaonica, dnevni prostor i kupatilo integrirani u jedinstven prostor.

Završetkom prve faze obnove hotela, situacija sa smještajem gostiju u Splitu se u znatnoj mjeri popravila, no iščekuje se još definiranje najvažnijeg objekta, hotela Marjan Hilton koji je još gradilište na kojem se gotovo ništa ne događa. A hotel Split Radisson čeka još druga faza dogradnje hotela, dovršenje objekta apart-hotela zapadno od glavne zgrade.