JENNIFER LAWRENCE

Ja uopće ne uživam u šopingiranju!

06.04.2012 u 11:00

Bionic
Reading

Ova lijepa Amerikanka zadivila je svojom ulogom u 'Zimskoj kosti' i 'X-Men: First Class', da bi postala planetarno poznata u velikom filmskom hitu 'Igre gladi' koji trenutačno ruši rekorde gledanosti

Jennifer Lawrence (21) nova je glumačka zvijezda o kojoj se ne prestaje pričati u posljednje vrijeme.

Lijepa Jen koja je odrasla u Kentuckyju oduvijek je željela biti glumica. Ova djevojka koja plijeni svojim samopouzdanjem nagovorila je roditelje da joj dopuste maturirati dvije godine ranije kako bi se posvetila odlascima na audicije.

'Nakon puno nagovaranja roditelji su mi obećali da mogu ranije završiti školu, ako završim sa super ocjenama. To je bio moj najgori period u životu - učila sam i po devet sati kako bih stigla. Ali uspjela sam', ispričala je Jennifer u intervjuu za Seventeen.

Sasvim je jasno da je Jennifer djevojka kojoj savršeno leže uloge odlučnih i snažnih cura poput Ree u 'Zimskoj kosti' ili Katniss Everdeen u 'Igrama gladi'.

'Bila sam presretna kad sam dobila ulogu u filmu 'Igre gladi' jer sam veliki fan knjiga Suzanne Collins. Tko je ne bi volio glumiti Katniss? Ona je snažna, pametna, hrabra, samouvjerena i ne pati zbog ljubavi. Ona je zbilja savršen uzor', kaže Jennifer.

Iako izgleda kao netko tko nema problema s vjerom u sebe, i kod Jennifer se katkad javi crvić sumnje.

'Nekad čak i odglumim samoopouzdanje. Bila sam izvan sebe od straha kad sam prije nekoliko godina išla skakati padobranom. Ali uvjerila sam samu sebe da se ne bojim i na neki način sam se zavarala. Obično to upali', kaže.

Jennifer obožavaju ne samo fanovi već i kolege iz glumačkog svijeta. Poznato je da je oduševila slavnog Brada Pitta koji želi surađivati s njom na filmu, a njezini prijatelji iz filma 'Igre gladi' za nju imaju samo riječi hvale.

'Jennifer je zabavna, simpatična, draga, nimalo umišljena i vrlo pristupačna', kaže Josh Hutcherson koji u filmu glumi Peetu, koji je potajno zaljubljen u Katniss.

Svjesna je da je pobudila ogromnu medijsku pozornost zbog uloge u novom filmskom hitu, Jennifer svoj privatni život drži za sebe.
Već dvije je godine u vezi s kolegom iz filma 'X: Men', britanskim glumcem Nicholasom Houltom. Iako je i sama Amerikanka, Jennifer je za magazin Look ispričala da joj se više sviđaju britanski dečki, koje smatra simpatičnijima.
'Amerikanci me plaše svojim samouvjerenim stavom. Britanci su nekako slatki kad su zbunjeni i dragi. To mi se više sviđa', otkrila je Jennifer.

Premda priznaje da se za svečane prilike voli dotjerati, Jennifer nije tipična cura.

'Tek sad sam se naučila našminkati. Ali još uvijek mi je najveća noćna mora ići u šoping. Nakon toga sam užasno iscrpljena. Ne znam zašto je ljudima to toliko privlačno', smije se Jennifer. Mlada glumica kaže da joj se nimalo ne sviđa opsjednutost vitkošću i dijetama, što je posebno izraženo u Hollywoodu.

'Pritisak je ogroman. No ne želim se mijenjati jer su mi drugi to rekli. Sviđa mi se kako izgledam. Pa cure moraju imati obline. Danas čak i vrlo mlade djevojke pričaju kako moraju smršavjeti, drže dijete i opsjednute su kalorijama. Mislim da je to žalosno. Najvažnije je izgraditi zdrav odnos prema svome tijelu. Cure bi trebale imati neke normalne uzore. Kad sam bila u srednjoj školi, mnoge cure su se pretvarale kako imaju problema s prehranom jer se tada pričalo kako su Lindsay Lohan i Nicole Richie anoreksične. Mislile su da je to kul! Bila sam u šoku i mami sam ispričala kako neke učenice u školi ne žele jesti kruh', kaže.