TREĆI PARTNER

Iznenađujući razlog zašto se debljamo

09.08.2013 u 10:17

Bionic
Reading

Dugotrajne veze jedan su od glavnih uzroka debljanja. Od romantičnih večera za dvoje ili gledanja TV-a uz grickanje kokica na kauču vrijeme s vašom drugom polovicom može biti vrlo kalorična veza

Novo je istraživanje pokazalo je da je veza najveći pojedinačni uzrok debljanja, češći čak i od prekida. Šezdeset i dva posto ispitanika izjavilo je da su se udebljali dva do tri kilograma u vezi, a tri četvrtine misli da se udebljao i njihov parter, piše MailOnline.


Veličina porcija glavni je uzrok problema za žene, a više od polovice žena izjavilo je da redovito jedu sve što jede i njihov muški partner; 56 posto ispitanica kazalo je kako to znači da  konzumiraju daleko veće porcije od normalnih.

I aktivnosti parova pridonose debljanju budući da 30 posto anketiranih kaže kako većinu svog vremena za odmor provode ispred TV-u, a 21 posto kaže da provode većinu svog zajedničkog vremena jedući kod kuće.

No iako hrana čini velik dio vremena koje parovi provode zajedno, četvrtina ispitanika izjavila je da želi biti zdravija.

Malo manje od polovice parova izjavilo je da se osjećaju dovoljno udobno da može podrigivati ispred svog partnera, a četvrtina ispitanih žena rekla je da rjeđe brije noge i pazuh otkako su u vezi; 25 posto ispitanika kazalo je da se pred partnerom osjećaju dovoljno udobno da mogu pred njim ili njom pustiti vjetar.

Glasnogovornik kompanije Diet Chef koja je provela istraživanje kaže kako je ova anketa otkrila neke vrlo zanimljive rezultate. 'Iznenadilo nas je koliko ljudi postaju samozadovoljni u vezi.

'Cijenimo ulogu koju hrana ima u vezi, no iako je uživanje u hrani sjajno, važno je da ostanete zdravi i pratite što i koliko jedete.'