MODNI POTHVAT

Iznenadit će vas cijene odjeće brenda Angeline Jolie

07.12.2023 u 20:08

Bionic
Reading

Angelina Jolie otvorila je svoju trgovinu Atelier Jolie, u njujorškom SoHou, no njezin je modni brend puno više od linije odjeće

Atelier Jolie proslavljene humanitarke Angeline Jolie usmjeren na zajednicu, a njezin je modni brend puno više od toga.

Glumica, redateljica, humanitarka i aktivistica ovoga je tjedna lansirala svoju modnu kolekciju prožetu njezinim humanitarnim radom.

Premda su glumci i glumice vrlo često povezani sa svijetom mode na različite načine, nitko to dosad nije napravio na ovakav način.

Oskarovka je otvorila vrata svoje prve trgovine, no kao i u svemu što radi tu postoji i humanitarni kut. 'Mi smo kolektiv koji želi pokazati kako etičan i održiv način života nije život s ograničenjima. To je bolja kvaliteta života, s osobnom kreativnošću i zajednicom u središtu', kaže glumica.

  • +2
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Trgovina je smještena na znamenitoj adresi za sve one koji cijene umjetnost: 57 Great Jones Street, gdje je slikar Jean-Michel Basquiat nekad živio i radio 1980-ih, nakon što je unajmio prostor od vlasnika zgrade Andyja Warhola. Zgrada je prepoznatljiva po svojim prednjim pločama koje su tijekom desetljeća više puta grafitima ukrasili lokalni umjetnici i obožavatelji Basquiata. Prilikom renoviranja, ekipa Ateliera Jolie jako je pazila na očuvanje integriteta prostora.

Nadalje, u skladu s umjetničkim senzibilitetom prostora, u prostoru rade i studenti i bivši studenti Parsons School of Design, što glumicu oduševljava.

Izrada se također odvija u prostorijama, a zanimljivo je da kupci mogu raditi s timom na prilagodbi komada iz Angelinine kolekcije.

Izrađena od ostataka tkanina i vintage materijala, odjeća se kreće od prekrasno fluidnih, ali čvrstih balonera do strogih odijela i prozirnih točkastih haljina. Kupci mogu birati komade koje žele, a jedan od članova tima od kojih su svi također obučeni za krojenje i šivanje pomoći će im pri preinakama, uključujući krojenje, patchwork, vezenje, slikanje i sitotisak. Cijene variraju, ali nisu dramatične: cijena sakoa s tri izmjenjiva ovratnika je 495 dolara, svilena suknja A kroja je 195 dolara, a svečana maxi haljina počinje od 575 dolara - od 15 dolara stoji npr. uključivanje ili zamjenu novih materijala. Dostupne su i jednostavne bijele majice kratkih rukava po cijeni od 15 američkih dolara koje se mogu bez problema obojati, otisnuti sitotiskom ili ukrasiti patchworkom.

Prihod od prodaje patchworka ide u dobrotvorne svrhe, a umjetnici koji su posudili svoje radove su Duke Riley, Chaz Guest i Swoon. A uz osnovnu kolekciju Atelier Jolie, tu su i kolekcije održivih modnih marki Bettter, Mitsugu Sasaki, We-Ar4, Mimi Plange i Justin Smith, a sve se mogu skrojiti ili promijeniti prema vašim željama.

Svatko je također dobrodošao donijeti vlastitu vintage tkanine, a članovi tima pomoći će u stvaranju svog jedinstvenog komada. Asistent u prodaji Peter Damas kaže: 'Želimo kupcima pomoći da dobiju nešto za što se čini da je kvalitetan komad, ali i nešto što su oni sami stvorili'.

'Oni su i tvorci. Oni su dio kreativnog procesa', dodaje Noga Bensch.

Namještaj i oprema u cijeloj zgradi su prerađeni ili vintage, a svi komadi dostupni za kupnju zaštićeni su Fairchainom 'digitalnom blockchain platformom za likovnu umjetnost i kolekcionarske predmete izgrađenom za jačanje veze između kreatora i upravitelja njihovog rada', poručili su iz Ateliera Jolie.

Treba spomenuti i kako Atelier Jolie ima i vlastiti kafić koji vodi Eat Offbeat, restoran i ugostiteljski kolektiv koji prikazuje kuharske talente izbjegličkih zajednica u New Yorku. 

Nemoguće je prošetati prostorom, a ne primijetiti naglasak na kreativnosti i zajednici. Kao što je sama Jolie rekla: 'Postoji toliko toga što nas dijeli i bitno je da stvaramo i dijelimo vrijeme zajedno. Jedan aspekt današnjeg svijeta je želja da budemo poput drugih i slijedimo trendove. To ne vodi do mjesta gdje se čovjek osjeća živim. Otkriće i pogreške ključni su za kreativnost. Nekoć mlada pankerica u meni željela se suprotstaviti onome što je 'normalno' i obojiti zidove ljudima koje volim. Nadam se da će i drugi', poručila je glumica.