VJERUJETE LI MERCEDESU?

Izgled konceptne A-klase realističan za proizvodnju

29.04.2011 u 10:33

Bionic
Reading

'Ono što vidite sasvim je realistično', kaže Mercedesov dizajner Gorden Wagener za konceptnu A-klasu, no nastavlja: 'Naravno, konačni model ima petora vrata i mi ćemo napraviti izmjene na liniji prozora, rešeci hladnjaka i svjetlima, no to je sve'

Wagener je novinarima Autocara obećao i kvalitetnije materijale u interijeru, iznad razine onih u C-klasi, dok će detalji poput velikog središnjeg displeja i klimatizacijskih otvara u obliku turbina ostati neizmijenjeni.

Tehnički direktor Thomas Weber pak tvrdi da će se pod poklopcem A-klase pronaći nova obitelj poprečno postavljenih četverocilindričnih motora. Svi će biti turbopunjeni i raspolagati tehnologijom star-stop te povezani s ručnim mjenjačima, dok će se automatizirani mjenjač s dvije spojke nuditi isključivo uz nadoplatu.

Mercedes planira i najsnažniju izvedbu AMG o kojoj se zasad ništa ne zna, no mediji nagađaju da će je pogoniti turbopunjeni dvolitreni benzinac koji će razvijati 320 do 350 KS te ih integralno prenositi na sva četiri kotača.