KRALJICE LJETA

Izdvojili smo 15 bijelih haljina idealnih za dugo toplo ljeto

30.06.2020 u 12:44

Bionic
Reading

Kada pomislimo na ljeto, automatski se zamislimo u lepršavoj bijeloj haljini, sa šeširom na glavi i koktelom u ruci. Bijele haljine omiljeni su odabir trendseterica u toplim mjesecima, a mi vam predlažemo da se počastite jednim od ovih 15 modela koje smo izdvojili iz bogate ponude high street trgovina

Prilikom odabira odgovarajuće ljetne haljine najvažnije je da je izrađena od ugodnog materijala kao što su pamuk i lan, u kojima će koža lakše disati te ćemo se manje znojiti, zatim da nije prezatvorena i zadnje, ali ne i najmanje važno, jest da odaberete model u svijetlijoj boji, obzirom da tamne boje privlače sunčane zrake.

Upravo zato je lepršava bijela haljina najbolji izbor za vruće dane, a posebno za odlazak na plažu.

Stajling za plažu svodi se na nekoliko jednostavnih stavki - bitno da je udoban, lepršav i prozračan i da, naravno, ne zaboravimo navući kupaći kostim. Stoga većina žena prilikom odlaska na plažu najčešće poseže za haljinama koje su, osim što su udobne, i vrlo praktične i mogu poslužiti kao paravan kad se želimo presvući u suhi kupaći kostim pred gomilom kupača.

Ukoliko ste alergični na sunce, u tom slučaju biste trebali odabrati haljinu koja bolje pokriva ruke, noge i prsa. Nipošto nemojte zaboraviti zaštititi glavu šeširom i obavezno prije izlaska iz kuće nanesite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom.

Kao što je to bio slučaj i prethodnih sezona, i ovog ljeta bit će najpopularnije haljine midi krojeva, ali kada je riječ o odijevanju za plažu, trendseterice nerijetko prenost daju modelima maksi kroja. Vrlo popularni ljetni odabir su i pletene te rupičaste haljine, a ove sezone posebno će biti popularne slojevite torta-haljine.

U bogatoj ponudi high street trgovina za oko nam je zapelo nekoliko prekrasnih bijelih haljina idealnih za tople ljetne dane.