OSIGURAJTE DRUGI

Izbjegnite devet zamki na prvom spoju

04.07.2011 u 09:45

Bionic
Reading

Kada je u pitanju prvi izlazak, samo to je dovoljno da budemo zabrinuti - kako će sve proći i hoće li se pretvoriti u nešto lijepo ili u još jednu noćnu moru. A ako počnemo razmišljati o svakoj sitnici koja bi mogla poći krivo, možemo odmah i odustati. Žene su poznate po tome da vole malo komplicirati, ali postoji nekoliko stvari koje na prvom spoju ipak ne bi trebale raditi

Prvi savjet, naravno, tiče se odjeće. Kupili ste prekrasnu haljinu i uz njih vam savršeno odgovaraju cipele na visoku petu. No dogovor je da ćete otići u lunapark i poslije možda na mali piknik. Odustanite od haljine i visokih peta koliko god je to savršena kombinacija koja svakog muškarca obara s nogu. Jednostavno se obucite prigodno i osvježite kombinaciju malim detaljima poput nakita ili šeširića. Važno je da znate kamo idete, i jednu ste zamku izbjegli.

Ako vam u početku ne pada nikakva tema za razgovor na pamet, nikako ne spominjite da ste primjerice u nekom restoranu bili s bivšim. To je zabranjena tema na prvom spoju, a niti inače nije preporučljiva. Muškarci mrze slušati o bivšima, a jedino više od toga mrze ako ih uspoređujete. Ovu zamku možete izbjeći ako malo razmislite o temama za razgovor prije spoja.

Nemojte se napiti. Ako nakon dvije čaše vina primijetite da brbljate bezveze, naručite mineralnu vodu ili sok. Čašicu previše možete si dopustiti na nekom idućem sastanku. Osim što ćete se osramotiti, nikada ne znate s kime imate posla, pa je pametno biti na oprezu i trijezne glave.

Pazite na ponašanje ako želite na drugi spoj

Novi savjet povezan je s prošlim jer čašica više lako dovodi do 'lake žene', a to nikako ne želite na prvom spoju. Dakle, nepokazujte sve svoje adute i atribute ako želite da vas muškarac nakon prvog spoja poštuje i opet nazove. Slobodno ga poljubite na rastanku, a ako mu se sviđa, vratit će se po još.

Razgovor između dviju osoba može biti zanimljiv, a vaš cjelovečernji monolog jaaako dosadan. Pazite da konverzacija bude obostrana i jedino tako ćete saznati nešto o muškarcu s kojim ste prvi put vani. Ako zamijetite nešto na njemu što vam se sviđa, to mu i recite. Ako ima majicu po vašem ukusu, ne ustručavajte se pohvaliti, i to je mala tema za razgovor.

Nemojte previše flertovati. Iako vam se jako sviđa, nemojte svake sekunde namigivati i prolaziti prstima kroz kosu. Možete mu se nasmiješiti i dati do znanja da ste zainteresirani, ali s mjerom i stilom.

Ne smijuljite se kao da nikada niste bili nasamo s muškarcem i da je svaka njegova riječ urnebesno smiješna. Nitko nije toliko zabavan. Ako je neka njegova šala ili dosjetka smiješna, reagirajte, ali ako se budete stalno smijali, ići ćete mu na živce. Osim toga, i vi sigurno imate koju anegdotu ili šalu i nigdje ne stoji da ne smijete biti zabavni.

Pristojno se ponašajte. Iako biste najradije komad kolača slasno jeli prstima, nemojte. Osnovna pravila lijepog ponašanja važna su ako želite ostaviti dobar dojam, stoga se oko toga malo potrudite i koristite čarobne riječi hvala i molim.

Poruke i pozivi također spadaju pod lijepo odnosno ružno ponašanje, ali su toliko uobičajeni da treba posebno podsjetiti na granicu. Jedna od najgorih stvari koja vam se može dogoditi na spoju je da druga strana stalno odgovara na pozive i poruke. Stoga se nemojte ponašati kako i sami ne želite da se prema vama ponaša.