nova sezona

Izazivaju podijeljena mišljenja: Ovo su najnoviji trendovi u svijetu traperica

09.09.2023 u 08:03

Bionic
Reading

Od mnogima omraženih capri hlača, preko spornih poderanih nogavica, do evoluiranih cargo modela; evo kakve ćemo traperice nositi u narednom periodu

Iako se možda teško rastati od suknji, haljina i laganih lanenih hlača, povratak nižih temperatura mnogima je znatno lakši uz pomisao da one znače i - povratak traperica!

Najzagriženije ljubiteljice traper hlača s nestrpljenjem su dočekale nove kolekcije omiljenih brendova, koje već daju naslutiti nekoliko trendova što će prevladavati u sezoni jesen-zima 2023.-2024.

Capri hlače

Kao opcija za prijelazno razdoblje nameće se pomalo neočekivan trend - povratak capri hlača.

Najveću popularnost uživale su 2000-ih, no nikad nisu stekle osobito poželjan status. Dapače, nemali broj modnih zaljubljenica gledao ih je s popriličnom odbojnošću te jedva dočekao njihov polagan pad u zaborav, kojem se sada nazire kraj.

Iako se nagađa da bi upravo nova sezona mogla značiti početak kraja zaluđenosti stilom Y2K, ove hlače spremne su za svoj veliki povratak, što su potvrdile neke od trendseterica, poput manekenke Gigi Hadid, koja ih učestalo nosi.

Jednostavne ravne traperice

Duge, jednostavne i klasične traperice stižu kao 'tampon zona' između skinny kroja i već neko vrijeme obožavanih ultraširokih modela. Nosit će se s nešto nižim strukom nego što smo navikli u posljednje vrijeme, ali ne onoliko koliko bi željele ljubiteljice Y2K-a.

  • +5
Jennifer Lopez Izvor: Ostale fotografije / Autor: Auto

'Tatine' hlače

Ulična moda u posljednje vrijeme sve je više naklonjena kroju dad fit, odnosno 'tatinim' hlačama, koji podrazumijeva šire modele nošene u visini kukova.

Podsjećaju na skejterski trend iz 90-ih, a na it djevojkama odišu ležernom vibrom u cool kombinacijama s bazičnim majicama kratkih rukava, kao što ih obožava nositi Hailey Bieber.

  • +5
Hailey Bieber Izvor: Profimedia / Autor: TheHollywoodFix.net / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Cargo traperice

Da, cargo modeli ostaju veliki hit i u novoj sezoni!

Međutim za zimu 2023./2024. cargo traperice prolaze kroz evoluciju te ćemo nositi modele pojednostavljenih linija, manjeg broja džepova i patentnih zatvarača na površini te nešto ravnijih, minimalističkih nogavica.

Kourtney Kardashian pokazala je i inspirativan stajling u kojem je evoluirane cargo traperice uskladila s predimenzioniranom traper jaknom i cipelama na petu koje u trenu podižu look.

Poderani modeli

Za jedne prava noćna mora, za druge oličenje cool stajlinga - poderane traperice vraćaju se usprkos podijeljenim mišljenjima modnog svijeta!

Predvodnici povratka ovog trenda su utjecajni brendovi Coach i Diesel, a ove sezone viđat ćemo ih i u profinjenijim varijantama, u kojima će rupice zamijeniti prozirna tkanina nude stila.