'STRAH OD NEPOZNATOG'

Izašao debi album Zorana Mišića

20.07.2011 u 14:56

Bionic
Reading

Jedan od najočekivanijih albuma ove godine, prvijenac finalista 'Hrvatska traži zvijezdu', mladog rokera Zorana Mišića, ugledao je svjetlo dana

Riječ je o Zokijevom prvijencu koji se zove 'Strah od nepoznatog' (Dallas Records).

'Nepoznato za neke može biti izazov i prilika za dokazivanje, dok za druge predstavlja ogromnu prijetnju', napisao je Zoran unutar knjižice albuma te time objasnio i sam naziv albuma. 

S albuma smo dosad mogli čuti pjesme 'Gdje si sad' i 'Izgubljeni raj', a uz izlazak albuma, lansirana je i rock balada, singl 'Park'.

Na albumu se nalazi jedanaest pjesama, uključujući dva bonus tracka - 'Svijet za nas' Laufera i 'Mršavi pas' Majki čijim je izvedbama Zoki dao svoj karakter.

Album najbolje predstavlja Zokijev specifični rock zvuk koji spaja moderno i tradicionalno, a to se možda najbolje može osjetiti u njegovim favoritima među pjesmama - 'Moja generacija', 'Dolina sunca', 'Hridi samoće', 'Ovo je tvoj dan' i dr. Dizajn omota albuma napravili su učenici zagrebačke Grafičke škole koji su na tom projektu radili nekoliko mjeseci.

Mišić je na ovom albumu radio s vrhunskom autorsko-producentskom ekipom poput Dejana Oreškovića, Mateja Zeca, Marija Vestića, Gorana Štetića, ali se i sam okušao u pisanju i to u pjesmi 'Vodi me'.