STATUSNI SIMBOL

Izabel Kovačić centrom Zagreba prošetala s najskupljom torbom na svijetu o kojoj većina može samo maštati

26.01.2020 u 16:59

Bionic
Reading

Lijepa poduzetnica Izabel Kovačić, koja proteklih godinu dana sa suprugom, nogometašem Mateom Kovačićem, živi u kišnom Londonu, od kud upravlja svojim modnim brendom Lunilou, iskoristila je slobodne dane za posjet rodnom Zagrebu. Centrom grada prošetala je u trendi komadima od glave do pete, a najviše pažnje privukla je njezina papreno skupa torba o kojoj mnoge žene mogu samo maštati

Lijepa supruga hrvatskog reprezentativca strastvena je kolekcionarka dizajnerskih torbi. U svom ormaru ima trendi modele brojnih razvikanih brendova, a posljednja u nizu kojom se pohvalila na Instagramu je skupocjena Birkin torba s potpisom luksuzne modne kuće Hermès.

Riječ je o najskupljoj i jednoj od najpoželjnijih torbi ikad dizajniranoj, a dobila je naziv po engleskoj pjevačici i glumici Jane Birkin. Stopa rasta vrijednosti ove luksuzne ženske torbe brža je od onoga koje je zabilježilo zlato na američkom tržištu.

Birkin torbe su zbog cijene postale statusni simbol, a njihova cijena varira između 60 i 900 tisuća kuna, ovisno o vrsti kože, detaljima i limitiranosti izrade.

Lijepa Izabel Kovačić najizglednije posjeduje model 'Birkin 40' čija se cijena kreće oko 75 tisuća kuna. Skupocjenu torbicu lijepa ekonomistica je uskladila s pilotskom kožnom jaknom, bijelom košuljom, plavim trapericama i trenutno vrlo popularnim Pradinim čizmama koje u svom ormaru priželjkuju sve modne ovisnice.

Kultna torba dizajnirana za 1984. za Jane Birkin nakon njezina slučajnog susreta u zrakoplovu sa Jean-Louisom Dumasom, tadašnjim predsjednikom Hermesa. Nakon što su Jane, tada mladoj majci, iz torbice ispale stvari koje je u njoj nosila, on je komentirao da bi trebala nositi torbu s džepovima, a pjevačica mu je odgovorila da hoće, čim Hermes počne izrađivati takve torbe. Ostalo je povijest.

Da je isplativije investirati u Hermesovu Birkin torbu nego u zlato ili dionice pokazalo je i istraživanje online trgovine Baghunter, po kojoj je vrijednost luskuzne torbe u posljednjih 35 godina porasla 500 posto. S ovime bi se zasigurno složile i slavne trendseterice koje u svoju kolekciju torbi redovito ulažu ogromnu svotu novca kako ne bi zaostajale za aktualnim trendovima.

  • +3
Izabel Andrijanić predstavila Lunilou pop up dućan na Moru knjiga Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije