SVE JOJ IDE U PRILOG

Ivanka Trump nikad nije bila uspješnija: Zarađuje više no ikad

13.04.2017 u 10:38

Bionic
Reading

Iza kćeri američkog predsjednika Donalda Trumpa, Ivanke, turbulentni su mjeseci jer su građani pokušali bojkotirati njezin modni brend, ali najnovije izvješće pokazuje da joj je status 'prve kćeri' samo pomogao

Unatoč kampanji #GrabYourWallet, koja je pozivala Amerikance da ne kupuju odjeću, cipele, nakit i modne dodatke s njezinim potpisom, brend Ivanke Trump bilježi 61 posto porasta prodaje.  

Grupa G-III Apparel, koja je zadužena za proizvodnju Ivankinog dizajna, ali i poznatih brendova poput Calvina Kleina, DKNY i Tommyja Hilfigera, objavila je izvješće o godišnjem poslovanju te otkrila koliko dobro zarađuje tvrtka prve kćeri.

Kako prenosi The Telegraph, unazad godinu dana, zaključno s krajem siječnja ove godine, tvrtka Ivanke Trump zaradila je vrtoglavih 47,3 milijuna dolara. Nameće se pitanje kolika bi ta zarada bila da prije nekoliko mjeseci luksuzne robne kuće poput Nordstroma, Neimana Marcusa ili Bergdorf Goodmana nisu iz prodaje povukle njezin asortiman pod pritiskom javnosti i bojkota.

Da Ivankino modno carstvo zapravo i nije bilo ugroženo, poručili su nedavno iz njezine kompanije rekavši kako je ukupna prodaja proizvoda s njezinim potpisom prošle godine porasla oko 21 posto u odnosu na 2015.

Štoviše, predstavnici Ivankinog brenda objavili su i da je u veljači ove godine zabilježena najveća prodaja u povijesti tog brenda. Najbolje ide prodaja odjeće, zatim cipela i torbica.

'Od početka veljače modna kuća bilježi povijesno dobre rezultate. Brend Ivanka Trump najbolje se prodavao putem interneta u nekoliko trgovina, a u nekim modnim kategorijama imali smo najbolju prodaju otkako postojimo', rekla je tada odvjetnica i direktorica brenda Abigail Klem za Refinery29.com.

Unatoč impresivnom rastu, Ivankin brand je još uvijek jedan od najmanjih u ukupnom poslovanju grupe G-III. Ivankina tvrtka je ukupno ostvarila 2,39 milijardi dolara, što je tek dva posto od cjelokupne zarade te grupe.