STRATEGIJE OSVAJANJA

Isplati li se glumiti nedostižnu djevojku?

08.07.2010 u 10:33

Bionic
Reading

Svi se sjećamo legendarne scene u filmu 'Dnevnik Bridget Jones' u kojoj glavna junakinja odluči osvojiti fatalnog Daniela Cleavera strategijom neosvojive djevojke koja će ga svojim hladnim ponašanjem potpuno izludjeti

O toj taktici osvajanja poznatoj kao strategija neosvojive ledene kraljice mišljenja su podijeljena - neke su cure njome oduševljene i često je koriste, a neke pak misle da je precijenjena.

Ta je strategija jedna od često spominjanih na onim dobro poznatim višesatnim ženskim analizama jer su mnoge cure uvjerene kako će nekog potencijalnog dečka osvojiti time što će biti neuhvatljive i imati malo vremena za njega. Nou tome treba imati mjeru jer iako se dečkima sviđa uloga osvajača, ako pretjeraš, mogla bi mu odaslati sasvim krive signale.

Često možemo pročitati da ukoliko ih neki dečko pozove van, djevojke ne bi trebale odmah pristati već se predomišljati pa čak i izmisliti nešto zbog čega se ne mogu vidjeti s njim, stoga će taj dečko još više željeti da se nađu.

OK, slažemo se, ukoliko je dečku stalo, bit će strpljiv i pričekat će neko vrijeme da ga ubaciš u svoj 'zgusnuti dnevni raspored'. Ali ako pak previše odugovlačiš s tim susretom, tvoj potencijalni dečko bi mogao zaključiti da ga samo zavlačiš i cimaš ili čak da nisi zainteresirana pa se lako može prebaciti na novu odabranicu.

Osim toga, ako se želiš naći s nekim dečkom, zašto to upropastiti nekim taktičkim igricama da 'nikad nemaš vremena'? Ovdje ne mislimo na situaciju kad se već tjednima prije s frendicama dogovoriš za neki veliki girls night out izlazak, a on se javi sat vremena prije tog dogovora - naravno da nećeš otpiliti prijateljice zbog njega! Zapamti da ne treba nikad nikome na raspolaganju biti non-stop, no isto tako nema razloga ni za glumljenje pretjerane nedostupnosti.

Dakako, stav ledene kraljice nije preporučljiv ni kad negdje upoznaš nekog dečka koji se na prvi pogled ne uklapa u tvoju idealnu sliku i počne pričati s tobom, a ti se držiš odbojno i arogantno. Ako obožavaš to raditi, pripazi da ti se to ne vrati. Opazi li dečko koji ti se sviđa da se ponašaš bahato i grubo prema drugima, možda radije priđe curi koja mu se čini više prijateljski raspoložena. I ne samo to – dečko prema kojem si bila gruba možda je zapravo skroz na mjestu i dobar, a ti si ga odbila svojim neprijateljskim ponašanjem. Dakle, samo bez pretjerivanja i glumatanja i uspjeh je tu.