DEVET VELIČANSTVENIH

Isplati ih se imati u ormaru: Ove veste i kardigani postale su vrući trend sezone

03.01.2022 u 21:00

Bionic
Reading

Vesta ili kardigan klasičnoga izgled komadi su kojih ne bi trebalo nedostajati u zimskoj garderobi, a uvrštavanjem trendovskih silueta u postojeću kolekciju osmišljenim stajlinzima u stanju smo darovati dodatnu dozu stila

Protekle godine u znaku pandemije pokazale su se kompliciranima u pogledu svakodnevnog stila, a koji je najčešće uključivao udobne trenirke i tajice. Modni svijet već je dao naslutiti da su navedena vremena iza nas i da je dotjerivanje ponovno in, ali da nas udobnost nije napustila.

U zimskoj sezoni odjevni komadi od pletiva tradicionalno su najzastupljeniji. Prema modnim prognozama brojnih ovih devet specifičnih silueta kardigana i džempera sada slove za najpoželjnije, a ujedno osiguravaju dotjeran izgled bez puno muke.

  • +7
Dugi džemperi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kardigani siluete pješčanog sata

Iako se od kardigana ne očekuje da posebno laskaju figuri, zahvaljujući brendovima poput njujorškoga Khaite koji ih je popularizirao, kardigani koji naglašavaju struk i stvaraju figuru pješčanog sata u aktualnoj sezoni posebnmo su neodoljivi.

Kardigani s dodatkom krzna

Fasiciniranost modnog svijeta trendovima kakvi su dominirali 90-ih godina i početkom milenija ne prestaje, a navedeno u aktualnoj sezoni itekako je vidljivo po pitanju trenda uskih kardigana s dodatkom krzna na ovratniku i rukavima.

Cvjetni i voćni vez na pletivu

Šumsko voće, citrusi i cvjetni motivi ove sezone zavladali su kardiganima, a zahvaljujući njima pletivu daruju neodoljivi retro šarm.

Veste i kardigani s velikim ovratnikom

Nakon što smo je zavladao različitim modelima bluzi i košulja, detalj velikog ovratnika danas krasi i brojne modele vesti i kardigana.

Pletivo sa šahovskim uzorkom

Iako je riječ o mikro trendu po pitanju pletiva, uspio je uzeti zamaha na modnoj sceni, o čemu dovoljno svjedoče stajlinzi ljubiteljica mode s društvenih mreža.

Pletene kapuljače

Hoodie majice od pletiva i topli dodaci poput pletene balaklave koje imaju funkciju kape i šala uspjele su postati vrući trend.

Pletivo s prorezima

Baš kao što je slučaj s haljinama i topićima, zavodljivi prorezi preslikali su se i na odjevne komade od pletiva, a zahvaljujući modernoj silueti koju daruju, u stanju su podići svaki osmišljeni stajling u hladnim mjesecima.

Pleteni kompleti

Nakon što su protekle godine uspjeli postati omiljenom alternativom za trenirke uslijed globalne pandemije i većeg boravka u domu, pleteni kompleti i dalje su prisutan i jak trend na modnoj sceni koji se ističe posvuda.

Pletivo nordijske estetike

Veste sa klasičnim zimskim motivima koje griju i pružaju ugodu ove sezone ponovno su neodoljive u modnom svijetu.