PRVA FOTOGRAFIJA

Interijer nove Mercedes B-klase pršti od luksuza

02.08.2011 u 12:45

Bionic
Reading

U Mercedesu imaju velika očekivanja od nove B-klase, a sudeći prema prvim fotografijama, njihov optimizam nije neutemeljen

O novoj B-klasi već smo pisali, a osim mladenačkog, agresivnog vanjskog dizajna, Mercedesovi dizajneri namijenili su joj i ekskluzivan interijer s pregršt kvalitetnih materijala. B-klasa je dio elemenata posudila od veće i luksuznije braće iz C, E i CLS klase, dok su izlazi ventilacije i upravljač preuzeti sa SLK, odnosno SLS klase.

Interijer će kupcima biti ponuđen u tri različite razine opreme - modernoj, sportskoj i klasičnoj - a zasad tek ostaje za vidjeti koje će sve mogućnosti individualiziranja Mercedes ponuditi. Ljubiteljima elektronike svidjet će se središnji displej osjetljiv na dodir izrađen po uzoru na Appleov iPad.

No interijer B-klase ne bi trebao biti samo oku i dodiru ugodan, već bi trebao nuditi više prostora nego dosad zahvaljujući inteligentnoj arhitekturi nove platforme MFA, na kojoj će Nijemci graditi i A-klasu, kompaktni SUV GLC te maleni sportski kupe CLC.

Nova B-klasa premijerno će nam biti pokazana na autosalonu u Frankfurtu početkom rujna, dok bi prodaja trebala započeti do kraja godine.