ZDRAVA OPCIJA

Ikea obogatila jelovnik vegetarijanskim okruglicama

08.04.2015 u 10:42

Bionic
Reading

Vegetarijanske okruglice, koje se od 8. travnja mogu pronaći na jelovniku Ikeinog restorana, prvi su njezin korak prema zdravijoj i održivijoj ponudi jela. Unapređenjem ponude u svojim restoranima, s posebnim naglaskom na zdravu prehranu i brigu za okoliš, Ikea želi doprinijeti stvaranju boljeg svakodnevnog života za što više ljudi

Nove vegetarijanske okruglice odlična su alternativa poznatim švedskim mesnim okruglicama. Uz bogate okuse sočnog povrća i odgovarajuću razinu proteina, prikladan su odabir za glavno jelo, a posebna briga u proizvodnji posvećena je utjecaju na okoliš, poput smanjivanja emisija ugljika.

'Posjetiteljima robnih kuća Ikea i dalje želimo nuditi ukusnu hranu s okusima Švedske po povoljnim cijenama, a velik trud ulažemo u razvoj aspekata prehrane koji su ljudima zaista važni: zdravlje i održivost. Ambicije su nam velike, a put je tek započeo. Ponosni smo što smo uključivanjem zdravije opcije poput vegetarijanskih okruglica u jelovnik Ikeinog restorana napravili prvi korak u novome smjeru', naglasio je Michael La Cour, glavni izvršni direktor tvrtke Ikea Food Services AB.

Ikea će tako u predstojećem razdoblju posebnu pozornost posvetiti unapređenju usluge u području prehrane fokusirajući se na četiri ključna elementa: zdravlje, održivost, zaposlenici i iskustvo posjetitelja u robnim kućama, uključujući pažljiv odabir provjerenih namirnica uz odgovornu proizvodnju, kontinuiranu edukaciju i ulaganje u zaposlenike te uređenje restorana.

Gronsaksbullar - vegetarijanske okruglice s povrćem i mediteranskim umakom dostupne su u restoranu robne kuće Ikea Zagreb po cijeni od devet kuna za pet komada, odnosno 17 kuna za 10 komada i 22 kune za 15 komada.