PRIJEDLOG ZA RUČAK

Idealna za blagdanski stol: Nikad niste probali ukusniju mesnu roladu od ove

28.12.2020 u 14:55

Bionic
Reading

Ukoliko nemate ideju što kuhati za ručak, predlažemo vam slasnu mesnu roladu s punjenim krumpirima kojima će se zasigurno razveseliti svi ljubitelji mesa. Odlična je alternativa klasičnoj mesnoj štruci i vrlo je jednostavna za pripremu. Oduzet će vam svega 15 minuta za pripremu plus sat vremena koliko je potrebno da se ispeče, a sigurni smo da će oduševiti sve vaše ukućane. U nastavku donosimo detaljan recept

Mesna rolada

Sastojci

  • 300 g mljevenog pilećeg mesa
  • 250 g mljevenog svinjskog mesa
  • 1 luk
  • 2 jaja
  • svježi peršin
  • 50 g krušnih mrvica
  • 30 g majoneze
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice papra
  • ½ žličice bosiljka
  • 70 g šunke
  • 70 g gaude
  • 30 g umaka za roštilj

Priprema

1. Odlomite komad aluminijske folije i polegnite je na radnu ploču. Premažite je uljem.

2. U posudi pomiješajte mljeveno pileće i svinjsko meso, sitno sjeckani luk, prezle, jaja, majonezu, papar, sol, bosiljak, ulje i peršin. Dobro sjedinite sve sastojke.

3. Žlicom prebacite meso na foliju tako da pratite četvrtasti oblik folije. Utapkajte meso kako bi dobili ravnu površinu.

4. U posudi pomiješajte naribani sir i na kockice narezanu šunku pa smjesu žlicom prebacite na meso.

5. Kada ste to napravili, počnite valjati roladu. Pomažite si folijom kako se meso ne bi raspalo. Roladu pustite zamotanu u foliji kako bi se tijekom pečenja zadržali svi sokovi.

6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C otprilike 50 minuta.

7. Roladu potom podmažite umakom za roštilj pa pecite još 10 minuta. Umak možete i sami napraviti od primjerice kečapa, meda, maslinovog ulja i senfa.

Pečenu roladu izvadite iz folije i pustite da se odmori desetak minuta prije nego je narežete na šnite i poslužite.

PRILOG

Punjeni krumpiri

Kao prilog mesnoj roladi predlažemo vam krumpir pečen u kori. Krumpire zamotajte u foliju i pecite u pećnici 35 minuta zajedno s mesnom štrucom. Potom ga prerežite po sredini u križ, napunite ga komadićima sira i šunke koje ste koristili i za roladu pa ga pecite u pećnici još 10-15 minuta. Na samom kraju svaki krumpir prelijte sa žlicom bešamela.

U slast!