JENNIFER LAWRENCE

Iako ima milijune na računu, slavna oskarovka najviše voli ove kultne tenisice od 400 kuna

28.10.2020 u 10:58

Bionic
Reading

Glumica Jennifer Lawrence jedna je od najangažiranijih u Hollywoodu. Iako ima milijune na računu, zvijezda filmske trilogije 'Igre gladi' redovito u svoj ormar posprema pristupačnu high street odjeću i obuću, a omiljena obuća 'za svaki dan' zasigurno su joj kultne tenisice koje više od stoljeća dominiraju modnom scenom

Otkako se prošle godine direktoru umjetničke galerije Cookeu Maroneyju zakunula na vječnu ljubav, glumica Jennifer Lawrence rijetko izlazi kao nekad, a na miran obiteljski život potaknula ju je i pandemija koronavirusa pa se njeni dani uglavnom svode na kupovinu namirnica, šetnje i uživanje u svoja četiri zida s novopečenim suprugom. Stoga su i njeni stajlinzi redovito vrlo ležerni i nenametljivi.

U jednom takvom izdanju 30-godišnja glumica nedavno je viđena na ulicama New Yorka. Lijepa oskarovka je za ručak s prijateljima odjenula žutu Re/Done majicu i crne hlače na točkice s potpisom brenda Haider Ackermann, a stajlng je zaokružila udobnim i toplim kardiganom s potpisom modne kuće Dior i klasičnom crnom Celine torbicom.

U moru ovih dizajnerskih komada Lawrence je stajling oplemenila i kultnim tenisicama s potpisom brenda Converse. Omiljene starke jedne su od najprodavanijih tenisica svih vremena koje su se započele proizvoditi još davne 1917. godine.

Iako su oduvijek bile voljene, proteklih sezona bilježe ponovni rast popularnosti, što potvrđuju nedavno objavljeni rezultati istraživanja globalne modne platforme Lyst koja je upravo kultne starke uvrstila među trenutačno pet najtraženijih modela tenisica.

Jennifer Lawrence Izvor: Profimedia / Autor: PapCulture / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Starke su prvobitno bile namijenjene košarkašima. Popularizirao ih je američki košarkaš Chuck Taylor, a 1923. su nazvane po njemu, te je tako postao prvi sportaš koji je svojim imenom 'zaštitio' neki modni brend. Zanimljivo je kako su niske starke, tzv. The Oxford Chuck, na police trgovina dospjele tek 1957. godine.