OKORJELI ZAVODNIK

Humphrey Bogart spavao s preko tisuću žena

27.09.2010 u 10:34

Bionic
Reading

U novoj biografiji Humphreyja Bogarta autor navodi da je taj slavni glumac imao nezaustavljiv seksualni apetit i da je spavao s nekima od najpoželjnijih žena svoga doba - Bette Davis, Jean Harlow, Marlene Dietrich i Ingrid Bergman

U knjizi se navodi da je Bogart u braku sa svojom drugom suprugom, glumicom Mary Phillips, bio duboko nesretan, a u to je vrijeme postao i impotentan, zbog čega je sumnjao u svoju muškost. 'Da samo Mary nije pogoršavala stvari. Kad ne bih uspio, ona bi mi se rugala i ismijavala me. Bilo bi bolje da se nikad nisam oženio njome', navodno je Bogart rekao jednom prijatelju.

Porter tvrdi da je Phillips otvoreno inzistirala na održavanju svojih veza s prijašnjim ljubavnicima, a noć uoči vjenčanja 1928. spavala je s Bogartovim prijateljima, što je nazvala 'poklonom za oproštaj'.

Bogart se prvom suprugom, glumicom Helen Menken, oženio 1926, a u knjizi se navodi da je imala brojne lezbijske avanture. Nerijetko se Bogart s njom 'natjecao' u osvajanjima, pa su ponekad oboje naganjali istu ženu. Autor biografije Darwin Porter, koji je kao novinar 60-ih godina prošlog stoljeća radio u Hollywoodu, pretpostavlja da je legendarni glumac spavao s preko tisuću žena.

Bogartov brak s Menken trajao je samo godinu dana, a drugi brak s Phillips završio je 1937. razvodom. Sljedeće se godine vjenčao s Mayo Methot koja ga je jednom prilikom ubola mesarskim nožem. Brak im je trajao sedam godina. Nakon tri nesretna braka, Bogart je konačno 1944. sreo ljubav svog života, glumicu Lauren Bacall. Zajedno su bili do 1957, kad je u dobi od 57 godina umro od raka.

Joan Blondell, povremena Bogartova djevojka, jednom je prilikom rekla: 'Patentni zatvarač izumljen je 1926, a Bogie je zahtijevao da mu se ušije u sve hlače jer se tako mogao brže poseksati.'

Na jednom partiju Marlene Dietrich ga je odvela na kat u spavaću sobu, a kad je prvi put pokušao zavesti Bette Davis, njezina ga je majka izbacila iz kuće nazvavši ga robom vlastitih genitalija.