ELIZABETA BURG

Hrvatska miss je 11. najljepša djevojka na svijetu

20.12.2012 u 10:32

Bionic
Reading

Ovogodišnju titulu Miss Universe ponijela je 20-godišnja Olivia Culpo, Miss Universe SAD-a. Naša Elizabeta Burg nije ušla u finale, ali je zato ušla u laskavih top 16 najljepših djevojaka iz cijeloga svijeta

Za titulu najljepše na 61. svjetskom izboru Miss Universe koji se održao u Las Vegasu, ove godine borilo se čak 88 ljepotica iz zemalja diljem svijeta. Tijekom natjecanja koje je trajalo dva sata ljepotice su se predstavljale u kupaćim kostimima, večernjim haljinama te su odgovarale na pitanja žirija.

U konačnici pobjedu i krunu je odnijela 20-godišnja Olivia Culpo, Miss Universe SAD-a. Lenta prve pratilje dodijeljena je 23-godišnjoj Janine Tugonon, Miss Universe Filipina, a druga pratilja je 21-godišnja Miss Universe Venezuele.

Hrvatska predstavnica, 19-godišnja Elizabeta Burg, u finale nije ušla, ali se našla među top 16 djevojaka iz cijeloga svijeta. U ukupnom poretku zauzela je 11. mjesto. Studentica ekonomije i menadžmenta je i prije izbora na kladionicama bila među 15 najboljih.