ZNAMO GDJE ĆETE

Hrvati za Novu godinu neće ići daleko od svoga doma

  • Autor: VALICON
  • Zadnja izmjena 31.12.2015 09:12
  • Objavljeno 31.12.2015 u 09:12
boca šampanjac nova godina

boca šampanjac nova godina

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Valicon je tijekom prosinca proveo istraživanje o tome gdje naši sugrađani planiraju provesti novogodišnju noć. Većina će građana novu će 2016. dočekati kod kuće, u društvu prijatelja i obitelji

Istraživanje pokazuje da će velika većina naših sugrađana novu godinu dočekati u stanu ili kući s prijateljima – 2/3 njih se odlučilo na ovu varijantu. Kućna atmosfera je općenito privlačnija ženama nego muškarcima (73% vs. 60%), te starijim generacijama.

Oni u dobi između 15 i 29 više od ostalih dobnih skupina odlučuju se na proslave u kafićima i klubovima, tako da će približno svaki deseti pripadnik ove generacije dočekati 2016. u takvom okruženju. No, mladi su ujedno i najneodlučniji - njih 34% početkom prosinca još nije bilo donijelo konačnu odluku gdje će ići za najluđu noć.

Slavlje na otvorenom na gradskim trgovima privlačna je opcija tek za 3% građana Hrvatske, očekivano nešto više onima koji žive u većim gradovima. Hoteli i restorani su češće opcija onih s prihodima iznad 8.000 kuna, kao i odlazak u inozemstvo. 3% naših sugrađana neće uopće obilježavati doček Nove godine, a njih 1% tu noć će raditi.

Gledajući po regijama, proslava Nove godine u stanu ili kući s prijateljima je najčešći izbor, ali nešto su više drugim opcijama naklonjeni stanovnici Dalmacije i Grada Zagreba. U Dalmaciji nešto češće se ide u kafiće i klubove, a u glavnome gradu više nego drugdje ima onih koji su se na doček Nove godine odlučili na neke inozemne destinacije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!