PRLJAVA RABOTA

Hrvati smanjuju kilometražu prije prodaje vozila

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 05.01.2011 13:26
  • Objavljeno 05.01.2011 u 12:21
274496

274496

Izvor: Promo fotografije / Autor: CC

Gotovo četvrtina hrvatskih vozača priznaje da su već skinuli kilometre na svojem automobilu ili bi to napravili, pokazuje anketa web portala VidiAuto.com koji je u prosincu, na uzorku od 826 ispitanika, napravio istraživanje na temu 'Skidate li kilometre prije prodaje automobila?'

Čak 11 posto vozača više je puta lažiralo broj prijeđenih kilometara na svojem automobilu prije prodaje, a oko pet posto jednom je do sada to već učinilo. Osam posto njih još se nije odlučilo na taj potez, ali bi to u budućnosti ipak napravilo.

Ipak, podaci VidiAuta pokazuju primjetan porast postotka vozača koji izjavljuju da to nikada ne bi učinili - njih čak 66 posto. Nadalje, pet posto njih se našlo u situaciji da im je bilo ponuđeno skidanje kilometara, ali su to odbili.

Umanjivanje broja prijeđenih kilometara olakšava prodaju rabljenog automobila po višoj cijeni, a premda je ovakva rabota, u osnovi, protuzakonita, veliki broj prodavača rabljenih pribjegava joj i zbog jednostavnosti kojom se kilometri vraćaju. Ova usluga na crnom tržištu dostupna je već za 50 eura.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!