JEFTINO RJEŠENJE

Hit boje koje će osvježiti svaki interijer

01.05.2017 u 07:08

Bionic
Reading

Prema mišljenju stručnjaka za boje, odabir boje za zidove trebala bi biti posljednja stvar u misiji uređenja doma

Suprotno popularnim uvjerenjima u kojima se boja za zidove često odabire prije samog namještaja, stručnjaci su se složili da će, ako se pravilno odabere, moći međusobno povezati elemente u sobi, no jedino u slučajevima kad su svi elementi pažljivo razmotreni kako bi se spriječilo sudaranje boja.

Isto tako, većina dizajnera interijera slaže se da je boja za zidove jedan od najisplativijih načina u transformaciji doma.  Iako mnogi pribjegavaju odabiru bijele boje za zidove, stručnjaci su stvorili popis trendovskih nijansi boja za zidove kojim ćete uspješno osvježiti dom.

Military nijanse

Trend prigušenih maskirnih boja koji posljednjih sezona veliča modna industrija, odrazio se i trendove uređenja interijera. Zajedno, ove nijanse stvaraju svježi i nenametljiv izgled koji će zadovoljiti sve pristalice minimalističkog stila uređenja. Ovi tonovi posebno dobro funkcioniraju u proljeće kada zelenilo tek počinje nastupati nakon dugih zimskih mjeseci.

Kao najbolje odabire military nijansi boja za zidove, stručnjaci ističu pješčane pustinjske tonove, zelenu boju mahovine i kaki nijanse zelene koje se u posljednje vrijeme često pojavljuju u interijerima.

Zagasiti neutralni tonovi

Osim pastelnih boja, sve je popularniji odabir zagasitih neutralnih boja za zidove u svojim domovima. Prljave nijanse bijele i izblijedjele nijanse sive sve češće zamjenjuju izražajne sive tonove koji su posljednjih godina vladali interijerima. 

Odabir ovog tipa boja stiže kao alternativa potpuno bijelim interijerima i najbolja je opcija za osobe koje pri uređenju žele igrati na sigurno bez dosadnog dojma.

Stručnjaci za boje ističu roskaste tonove, plavkasto-sive boje i lagane, moderne bež tonove kao izvrsne opcije.

Primarni tonovi

Za dovoljno odvažne osobe kad je u pitanju uređenje interijera, 'podebljane' primarne boje često se koriste zajedno, kao što je slučaj s predvorjem hotela Barceló Torre de Madrid.

Narančasto-crvene nijanse, živopisne citrusne ili azurne plave nijanse, primjeri su blažih verzija primarnih boja koje stručnjaci za boje ističu kao dobar odabir.