prvi znaKOVI menopauze

Gwyneth Paltrow iskreno progovorila o problemu s kojim se susreću mnoge žene

02.11.2018 u 14:36

Bionic
Reading

Oskarovka Gwyneth Paltrow okrenula se sasvim drugoj profesiji.Iako je u glumačkom svijetu bila traženo ime i vrlo uspješna, prije nekoliko je godina odlučila pokrenuti vlastiti biznis te je osnovala Goop.com, internetski portal i kompaniju s ciljem poboljšanja životnog stila

U videu kojim predstavlja vlastite dodatke za ublažavanje simptoma menopauze, Gwyneth Paltrow iskreno je otkrila kako je s navršenih 46 godina započela njezina rana faza menopauze što najčešće rezultira jakim promjenama raspoloženja zbog kojih se, kako sama kaže, osjeća 'bezrazložno bijesnom'.

  • +18
Gwyneth Paltrow zabava Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Slavna oskarovka također je otkrila kako je počela primjećivati velike fizičke promjene od ulaska u perimenopauzu koje uključuju simptome poput nekontroliranog znojenja i hormonskog disbalansa.

'Kada zakoračite u perimenopauzu primijetite mnogo promjena. Osjećam da mi se hormoni u tijelu mijenjaju, kao i raspoloženje zbog čega sam često bezrazložno bijesna', priznaje Gwyneth nadodajući kako društvo mora promijeniti način na koji gleda na proces menopauze.

Razdoblje perimenopauze započinje nekoliko godina prije menopauze, a u tom razdoblju jajnici postupno stvaraju manje estrogena sve dok ne prestanu otpuštati jaja u cijelosti.

Goopova mjesečna zaliha dodataka za ublažavanje simptoma menopauze, zvana Madame Ovary, u prodaji se nalazi po cijeni nešto manjoj od 600 kuna, a riječ je o kombinaciji vitamina i biljnih spojeva koji olakšavaju 'najčešće pritužbe žena u tranzicijskoj fazi menopauze'.

Ranije ove godine kompanija Gwyneth Paltrow bila je prisiljena platiti gotovo 95 tisuća kuna saveznoj državi Kaliforniji nakon što su doktori neke od njezinih proizvoda nazvali 'smiješnim i opasnim'.

  • +11
Gwyneth Paltrow Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia