A DA NI NE ZNATE

Greške zbog kojih ne uspijevate smršavjeti

26.05.2014 u 10:00

Bionic
Reading

Uporno pokušavate skinuti tih nekoliko kilograma viška, no nikako vam to ne polazi za rukom? Razlog se može kriti u ovih nekoliko pogrešaka koje se, na sreću, vrlo lako mogu ispraviti. Nakon ovoga više nikada nećete preskakati doručak, bez grižnje savjesti ćete uživati u desertu te učinkovito vježbati

Pogreška: Brzinski doručak
Ako stavite malo maslaca na šnitu tosta i usput na put do posla to doručkujete, uopće si ne činite uslugu. Naime, doručak bogat proteinima može pomoći u obuzdavanju žudnje za slatkišima i grickalicama tijekom ostatka dana. Umjesto toga, radije posvetite više vremena doručku te pažljivo birajte namirnice, piše womenshealthmag.com

Pogreška: Vježbate samo kardio vježbe

Mislite da je potrebno raditi samo kardio vježbe te da nema potrebe za vježbama snage kako biste skinuli masne naslage? To je posve netočno, a stručnjaci kažu kako se dizanjem utega povećava količina sagorijevanja kalorija svakoga dana što pak pridonosi bržem gubitku kilograma.

Pogreška: Koristite samo lagane utege
Korištenje težih utega u kraćem vremenskom razdoblju ponavljanja može doprinijeti sagorijevanju većem broju kalorija nego prilikom dizanja lakših utega s više ponavljanja. No treba se obavezno savjetovati sa stručnjakom u vezi zbijanja zglobova.

Pogreška: Ne jedete prije vježbanja
Ako mislite da prekomjeran unos kalorija izbjegavate nejedenjem prije vježbanja, ovo morate znati: u novom istraživanju Sveučilišta u Arkansas žene koje su konzumirale hranu s visokim udjelom proteina prije umjerenog vježbanja u trajanja u od 30 minuta povećale su sagorijevanje kalorija.

Pogreška: Uvijek vježbate sami
Osobe koje vježbaju zajedno, kako pokazuju istraživanja, u pravilu su znatno uspješnije u mršavljenju. Ako niste skloni vježbanju u velikim grupama, uvijek se možete udružiti s prijateljima i rođacima te zajedno vježbati i bilježiti bolje rezultate.

Pogreška: Nalazite se pod pretjeranim stresom
Stres i tjeskoba uvelike mogu utjecati na nakupljanje kilograma te njihov gubitak. Osobe koje se uspješno nose sa stresom znatno lakše gube kilograme te uspješnije izbjegavaju emocionalno prejedanje.

Pogreška: Pijete dijetne sokove
Mislite da je dovoljno gazirane sokove zamijeniti dijetnim varijantama? Nedavno istraživanje pokazalo je kako osobe koje su na dijeti i piju isključivo dijetne sokove na kraju završe konzumirajući jednaku količinu šećera. Stoga, preskočite dijetne sokove te radije posegnite za časom obične vode.

Pogreška: Preskačete desert, ali jedete kruh
Prije obroka lagano grickate kruh, no radi održavanje linije preskačete desert? Sasvim pogrešno! Naime, ako obrok ne završimo slatkim zalogajom osjećamo se nezadovoljeno te se ta želja teško može potisnuti, i na kraju završimo s kutijom keksa prije spavanja. Stoga, radije preskočite dozu ugljikohidrata u obliku kruha za vrijeme večere, a nakon toga bez grižnje savjesti uživajte u desertu.