PUSTOLOVINA ŽIVOTA

Glumica Katarina Baban iskreno o svojoj drugoj velikoj ljubavi

26.11.2016 u 09:34

Bionic
Reading

Glumica Katarina Baban oduvijek je voljela biti drugačija kada je moda u pitanju pa je, zasićena crnilom koje vlada na modnoj sceni, odlučila uzeti iglu i konac u svoje ruke te pokrenula modni brend Lilith, stvoren za sve 'djevojke i žene koje vjeruju u bajke', a sve o svojoj modnoj pustolovini i tome kako je naučila šivati odlučila je podijeliti s čitateljima tportala

Lijepa glumica Katarina Baban (28) koju trenutačno gledamo na malim ekranima u seriji 'Zlatni dvori' u kojoj igra glavnu ulogu Ane Galović, seljanke koja na farmi živi i brine o konjima te ne mari toliko o onome što će odjenuti, potpuna je suprotnost liku koji utjelovljuje u seriji, barem kada je u pitanju svakodnevni način života i stil odijevanja.

Katarinu smo u javnosti oduvijek navikli viđati savršeno dotjeranu. Čipka, vedre boje te ženstvene haljine i suknje ono je što je najbolje opisuje, a traperice i farmerske košulje koje nosi u ulozi Ane privatno vrlo rijetko nosi.

??Košuljica Blue paradise ??

Fotografiju objavljuje Lilith by Katarina Baban (@lilithbykatarinababan)


Ova osječka glumica, koja već nekoliko godina zbog posla živi i radi u Zagrebu, oduvijek je, priznaje, voljela modu. Trendove je pratila od najranijih dana, a zahvaljujući majci koja je voljela šivati, ona i sestra oduvijek su bile obučene u najoriginalnije kombinacije te se već tada dalo naslutiti kako će naslijediti istančan ukus za modu.

Kada je na red došao odabir fakulteta, Katarina se odlučila za glumu, no njena prva ljubav – moda i dalje je ostala prisutna svih ovih godina. S obzirom na to da ljubav prema modi nije popuštala, Katarina je odlučila učiniti nešto po tom pitanju.

'Prije dvije godine sinulo mi je da bih mogla naučiti šivati. Imala sam višak slobodnog vremena pa sam upisala tečaj šivanja. Trebalo mi je mnogo manje vremena da naučim šivati nego što sam očekivala. Tečaj je trajao nekih mjesec i pol dana tijekom kojih sam svladala sve osnove te sašila nekoliko komada odjeće. Osjećala sam se neopisivo sretno i ispunjeno svakim novim komadom koji bih sašila te me to tjeralo dalje. Kupovala sam materijale kao luda i konstantno nešto šivala', priča nam glumica koju svi odmilja vole zvati Kata.

Kroz koji dan stižu nove stvarčice...! Dotad još uvijek možete naručiti određene modele! ?? #lilithbykatarinababan #romantic #blouse #skirt

Fotografiju objavljuje Lilith by Katarina Baban (@lilithbykatarinababan)


Iako joj šivaći zanat nije zadavao mnogo muka te je sve tehnike brzo savladala, Katarina priznaje kako je po prirodi nestrpljiva, zbog čega bi svaki put jedva dočekala vidjeti kako je konačno ispala kreacija. Nakon završenog tečaja, shvatila je kako se njen modni put ovdje neće završiti te je, unatoč svim obavezama, odlučila otići korak dalje i vratiti se u školske klupe.

'Sve se dogodilo spontano i jedna stvar vodila je u drugu. Kada sam završila tečaj, shvatila sam da želim znati i naučiti više pa sam upisala školu za modu i dizajn Profokus. S obzirom na to da sam veliki štreber, jako sam se veselila tome. Cijelo vrijeme mi je ideja vodilja bila ta da uskoro započnem svoj brend. Sve je mnogo lakše i brže kada znaš zašto nešto radiš', objašnjava Katarina.

Nakon sakupljenog znanja i vještina, nije joj preostalo ništa drugo nego da se posluži njima i okuša u modi. Ideje o tome što bi točno dizajnirala pomno je birala mjesecima te joj nije puno trebalo da se odvaži osnovati svoj modni brend – Lilith


'Mislim da se ništa ne događa preko noći, tako da se ideja za Lilith razvijala postupno. Najprije sam mjesecima samo vrtjela po glavi kako bih jednog dana voljela nazvati svoj brend, a zatim što bih najviše voljela dizajnirati. Bitan je bio samo taj trenutak kad sam se odvažila izići sa svim idejama na svjetlo dana. Nisam nikome ništa pričala, samo sam to učinila, pa je većina ljudi ostala u čudu kako se odjednom i time bavim. Kad imam neku ideju i plan u koji vjerujem, nikada se ne dvoumim, već odmah krenem u realizaciju', prepričava nam uvijek nasmijana Katarina.

Njezine kolekcije sastoje se većinom od košuljica u elegantnoj i casual varijanti te čipkastih suknja, a vedre boje i romantični ženstveni krojevi uvjet su za svaki dizajn koji osmisli. S obzirom na to da dizajnira odjeću prema vlastitim afinitetima, Katarinu često možemo vidjeti u vlastitim kreacijama koje najbolje pristaju uz njenu osobnost.

'Trenutno imamo najviše košuljica. Čipkastim košuljama sam htjela napraviti komad koji je nosiv i na jeans te izgleda dovoljno atraktivno, no da je nosiv i u večernjoj varijanti u kojoj može izgledati vrlo elegantno. Pamučne košulje s velikim volanom su dnevna varijanta koja se može kombinirati na sve. Dobro izgledaju i u casual varijanti na tenisice, ali jednako tako i na štikle, a u svim kolekcijama prevladavaju pastelne boje koje oduvijek preferiram', ističe mlada glumica i dizajnerica koja nam otkriva kako za narednu kolekciju priprema još osebujnije bluze od tila s efektnim volanima.

Predstavljamo vam našu novu košuljicu Laura!!! ?????? #lilithbykatarinababn

Fotografiju objavljuje Lilith by Katarina Baban (@lilithbykatarinababan)


Ideje za svoje kreacije crpi svakodnevno, gdje god pogleda, počevši od djevojaka na cesti do Instagrama, na kojem zbog posla provodi mnogo vremena. Instagram je, kako kaže – 'svakodnevno bombardira inspiracijama', a svaki put kad ugleda komad koji joj se sviđa, razmišlja o tome što bi mogla promijeniti kako bi izgledao još privlačnije.

Kada smo je upitali kakve žene vidi u svojim kreacijama, Katarina je bez dvojbe odgovorila: 'Odjeća je namijenjena za djevojke i žene koje vjeruju u bajke i ne boje se to pokazati. Previše je crnila u svijetu da ga ne bismo razbili bojama, volančićima, mašnama i prekrasnim detaljima. Romantična, nježna, ali i snažna žena koja slavi svoju ženstvenost idealna je za naš brend. Želim da se žene u mojoj odjeći osjećaju ženstveno, posebno i ugodno.'

U početku je sama šivala narudžbe, no s obzirom na zahtjevan glumački tempo i puno narudžbi koje pristižu, Katarina je odnedavno odlučila zaposliti krojačicu koja sve njezine zamisli pretvara u djelo. Iako je lijepoj glumici za šivanje neke svoje kreacije trebalo manje od jednog popodneva, bila je primorana potražiti pomoć, no unatoč snimanjima na setu koja nerijetko traju od jutra pa sve do kasno u noć, jednako ozbiljno shvaća oba posla.

Divna @xoxosonjakovac u našoj Rhea košuljici! Sonja, uživaj u Parizu! ❤️

Fotografiju objavljuje Lilith by Katarina Baban (@lilithbykatarinababan)


'I jedan i drugi posao donose mi puno veselja te me ispunjavaju, a kad nešto voliš, onda na to ne gledaš kao na posao, već kao na guštanje. Često nakon cjelodnevnog snimanja idem u radionicu pregledati što je napravljeno te pribilježiti nove narudžbe. Trenutno imam jednu divnu ženu koja radi za mene, a u skoroj budućnosti će sigurno biti još ljudi. Voljela bih svoj tim proširiti mladim ljudima željnim rada, iskustva i kreativnosti', objašnjava nam Katarina te dodaje kako se u budućnosti vidi i u glumi i u modi. Kaže kako bi voljela pronaći ravnotežu između glume i mode, kako nijedan posao ne bi patio.

Ova perspektivna mlada glumica i dizajnerica koju, sigurni smo, čeka blistava karijera u dizajnerskim vodama, obožavateljica je popularnih dizajnerskih imena kao što su Zuhair Murad, Mihano Momosa i Ralph & Russo, poznatih po izrazito ženstvenim i bajkovitim kreacijama.

'Volim ih jer su im kreacije toliko divne da imaš dojam kako su izašle iz snova', kaže Katarina koja, kada je u pitanju trendi komad koji nikada ne bi stavila na sebe, bez razmišljanja odgovara – 'Choker! Nije mi jasan taj trend. Vizualno jako skrati vrat i ne mogu si pomoći, a da se svaki put ne zapitam zašto su od svih trendova baš taj reciklirali.'