PARIŠKI TJEDAN MODE

Givenchy oživio pohotnice u šljokicama

27.01.2010 u 10:40

Bionic
Reading

Dok se prvog dana Pariškog tjedna mode sve vrtjelo oko Johna Galliana, odnosno njegove kolekcije haljina koje je dizajnirao za Dior, drugom danu najveći je pečat dao Givenchy svojom šljokičastom rapsodijom

Christian Dior dobio je svu parišku pozornost, kako zbog showa od kojeg se vrti u glavi, tako i zbog kolekcije. Diorove djevojke odjevene su u suknje i jakne kao da se bave dresurom konja, a čipka i saten haljina za crveni tepih nadahnuti su 40-ima.

Prvog dana predstavio se i Chanel: Chanelovadama po Karlu Lagerfeldu ostaje ženstvena unatoč dvjema iznimkama odklasičnih komada odjeće - umjesto suknjica nosit će se kratke hlačenajčešće dužine do iznad koljena, a svako je odijelce obrubljenosrebrnim trakama. Klasični tvid, koji je zaštitni znak kuće, ovog ćenas proljeća i ljeta razvedriti pastelnim tonovima.

Giorgio Armani
ponudio je eleganciju kakva se očekuje na crvenim tepisima. Kolekcija je inspirirana lunarnim motivima koji su se provlačili kroz show – bojama, nakitom i predimenzioniranim komadima odjeće.

Drugog dana je parišku modnu scenu uzdrmao Riccardo Tisci za modnu kuću Givenchy. Na pistu je poslao modele u kombinezonima ili odijelima s hlačama u potpunosti prekrivenim šljokicama, a sve u tamnim nijansama poput indigo plave i smaragdno zelene. Ipak, ispod tog šljokičastog cirkusa nazirao se elegantan modernizam.

Tiscijevi su modeli rijetko nosivi s obzirom na ekstravaganciju koju nudi.

'Ljepota ranih 70-ih godina u Parizu, erotika i, naravno, Serge Lutens', rezimirao je svoju kolekciju Tisci nakon revije.

Predstavio se i Stephane Rolland koji je na crveni tepih poslao nekoliko zanimljivih haljina, no nije zasjenio najiščekivanije modne majstore.