stil je vječan

Garancija uspješnih stajlinga: Evo što nas uče modne zaljubljenice starije od 40 godina

20.08.2023 u 16:11

Bionic
Reading

Iskusnije zaljubljenice u modu najbolje znaju da je jedino dobar stil vječan te donose ključne lekcije kao garanciju pogođenih kombinacija

I dok se generacija Z čvrsto drži stila Y2K, oni koji su prvi nosili povišene majice i hlače niskog struka pronalaze modna rješenja u drugačijim trendovima. Opće je poznato to da dobar stil nikad ne izlazi iz mode, a žene u 40-im, 50-im i 60-im godinama to najbolje znaju.

Upravo od njih možemo naučiti vrijedne modne lekcije - od oslanjanja na neprolazne klasike, preko maestralnih kombinacija boja i materijala do odvažnih modnih odabira koji odišu samopouzdanjem i modnim znanjem!

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; Montaža Neven Bučević

Odabir pravilnog kroja je ključan

Sakoi i hlače koji savršeno pristaju upravo vašoj liniji tijela suptilno odašilju poruku moći i samopouzdanja koje plijeni pozornost. Kvalitetan sako, krojen po vašoj mjeri i kombiniran s odgovarajućim hlačama ili suknjom, baš kao i dobro pogođen kroj haljine - sami po sebi su garancija uspjeha.

Investiranje u kvalitetan klasičan sako mudar je izbor. Nosit ćete ga godinama i uvijek pri ruci imati jedinstven komad koji podiže svaki look. Za još elegantnije kombinacije birajte komade iz iste palete boja.

Crna odiše luksuzom

'Žene koje nose crno vode šarolike živote', poznati je sloga brenda Neiman Marcus. Iskusne modne zaljubljenice najbolje znaju koliko je istinit!

Tijekom godina većina žena okreće se neutralnim tonovima, s crnom kao okosnicom garderobe. Razlog je jednostavan - crna se nosi u baš svim kombinacijama! Osim toga, ako se odlučite na outfit sačinjen od svih komada u ovoj boji, kreirat ćete stajling koji neodoljivo odiše luksuzom.

Dopaminsko odijevanje uvijek je dobra ideja

Stajlinzi u crnoj boji su nepogrešivi, no zašto ih ne biste naizmjence nosili sa stilom dopaminskog odijevanja?

Riječ je o kombiniranju više uzoraka u efektnim nijansama kao što su ružičasta, žuta, ljubičasta, narančasta i sl., a koje zajedno čine dojmljive outfite, ispunjene pozitivnom energijom koja momentalno podiže raspoloženje. Uz to, ovaj stil dokazano pomlađuje!

Investirajte u kvalitetne jakne i kapute

Kupovanje kvalitetne traper jakne ili balonera jedna je od najboljih investicija jer garantira uspješne stajlinge u narednim godinama. Nosit ćete ih u svakom prijelaznom periodu, a traper jakna uvijek dobro dođe i tijekom svježih ljetnih večeri.

Birajte što neutralnije boje, poput balonera u bež boji ili traper jakne u klasičnom jednobojnom dizajnu, i time si osigurajte posjedovanje bezvremenskog komada koji će značajno obogatiti vašu modnu kolekciju.

Poigrajte se kombinacijama materijala

Iskusne fashionistice znaju da će i najobičniji outfit učiniti posebnim uz jednostavan trik kombiniranja različitih materijala. Neke od dojmljivih kombinacija koje vrijedi iskušati neovisno o dobi su spojevi komada od svile i pletiva, tvida i trapera ili lepršava maksi haljina s jaknom od antilopa i laganim dodacima od rafije.

Što veće, to bolje

Raskošni rukavi, pojačana ramena, maksi suknje, oversized kaputi... Činjenica je da predimenzionirani komadi odišu specifičnom vibrom koja osvaja na prvu. Mnoge poznate trendseterice favoriziraju upravo ovaj stil, što zbog privlačnog vizuala, što zbog dobrog unutarnjeg osjećaja dok ga nose, a obožavaju ga i zrelije modne zaljubljenice, na kojima izgleda - besprijekorno!