HAIRSTYLE NEWS 2012.

Frizerski trendovi s kojima ne možete pogriješiti

26.03.2012 u 09:12

Bionic
Reading

Deveti međunarodni frizerski festival Hairstyle News 2012, koji se ovog vikenda održao u Opatiji, ugostio je poznata domaća i regionalna frizerska lica i znatiželjnim posjetiteljima otkrio kakve frizure moraju nositi ove sezone ukoliko žele biti in

Hairstyle News 2012 otvorila je poznata hrvatska voditeljica Iva Šulentić, koja je uvela mnogobrojne posjetitelje ovogodišnjeg festivala u glamurozan svijet frizura i ljepote.

U kolekciji glamuroznog naziva Hair le Queen MI Hair Academy je predstavio frizure inspirirane svijetom klauna, obojene živim nijansama i temeljene na trima osnovnim elementima šišanja - krugu, trokutu i kocki.

'Za svečane smo frizure, inspirirani arhitekturom 21. stoljeća, željeli pokazati da se kroz dašak novog vremena i od kose može napraviti nešto inovativno i monumentalno', pojasnio je Mario Treščec, član tima MI Hair Academy. Tim ZGAT akademije, poznat po jedinstvenom pristupu kosi, ispričao je svoju kreativnu frizersku priču isprepletenu s modom, glazbom, tehnikom i dizajnom. Njihova kolekcija Data Patterns predstavlja spoj klasičnog i elegantnog te modernog i pomalo avangardnog na jednostavan, jezgrovit i edukativan način.

Iza kolekcije Universe, koju su pripremili članovi IDEA akademije, skriveni su radovi inspirirani svemirom i bogatstvom njegovih boja i oblika.

'U kreiranju frizura bili smo vođeni idejom da tehnikom oslikavanja, koja stvara privid trodimenzionalnosti, i oblikovanjem kontura kruga, kao vječne forme, prenesemo na kosu svu raskoš boja svemirskih bespuća i obrise planeta', poručila je oduševljenoj publici Ivana Bajsić, članica IDEA akademije.

Pozornica Hairstyle Newsa bila je i ove godine mjesto na kojem su poznati regionalni frizeri predstavili svoje frizerske kolekcije. Slovenska frizerska akademija MIČ Styling Art prezentirala je svoju najnoviju kolekciju Young Stars, inspiriranu valovima i kovrčama starog Hollywooda te kombiniranu s klasičnim šišanjem i detaljima iz doba punka. Poznati slovenski frizer Stevo Pavlović i ove je godine imao čast zadnji nastupiti na Hairstyle Newsu i pokazati svoju kolekciju Mainstream, spoj simetričnih i asimetričnih precizno ošišanih linija.