druga godina zaredom

Franck proglasio najbolje ugostiteljske objekte i nositelje priznanja izvrsnosti za Zagreb i Sjevernu Hrvatsku

13.11.2020 u 09:32

Bionic
Reading

Franck Barista Club priznanje za 12 ugostiteljskih objekata s područja Zagreba i Sjeverne Hrvatske

Franck je drugu godinu zaredom dodijelio prestižna priznanja Franck Barista Club najboljim partnerskim ugostiteljskim objektima, od kojih je 12 s područja središnje i sjeverne Hrvatske.

Kafići koji gostima pripremaju vrhunsku kavu prema Franckovim ocjenjivačima, inače vrhunskim baristima s dugogodišnjim iskustvom, na području Zagreba su Cheese Bar, Kavana Johann Franck, Caffe Bar Public Bar, Caffe Bar Face2Face, Caffe Bar Astoria, Caffe Bar Coffee Time, Caffe Bar Face 2 te Caffe Barovi Limun i Barista iz Novog Zagreba. Osim njih, dobitnici priznanja iz ove regije dolaze još i iz Bjelovara, Caffe Bar Story i Caffe Bar Art-Eria, te Novog Marofa, Caffe Bar Inn.

Ovogodišnji nositelji Franckovog priznanja za izvrsnost među ugostiteljskim objektima ocjenjivani su metodom tajnih gostiju, a Franckovi ocjenjivači, inače baristi s bogatim profesionalnim iskustvom, posjetili su ih čak četiri puta. Kriteriji za kojima su se vodili bili su kvaliteta i prezentacija espressa i ostalih napitaka od kave, zatim održavanje opreme i posluživanje gostiju.

„Projektima poput Franck Barista Cluba pružamo punu podršku svojim partnerima u ugostiteljstvu, dodatno potičemo i promoviramo izvrsnost te potvrđujemo posvećenost stvaranju trendova i podizanju razine kvalitete espressa i ostalih napitaka od kave u ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj“, rekao je Mislav Žižanović, voditelj Trade Marketinga za HoReCa kanal.

Prošle godine, kada je projekt ocjenjivanja i dodjeljivanja priznanja Franck Barista Club po prvi puta i pokrenut, nominiran je bio 31 ugostiteljski objekt, a priznanja je dobilo njih ukupno 17 u 10 hrvatskih gradova. Ove godine broj nominiranih porastao je na 58, a najvišu ocjenu od 45 bodova dobilo je ukupno 13 ugostiteljskih objekata, dok je uvjete za dobivanje priznanja Franck Barista Cluba dobilo 38 ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske.