MEGAJAHTA SOLARIS

[FOTO/VIDEO] Nestrpljivi Roman Abramovič ne čeka sljedeće ljeto? Njegova nova 'igračka' od 3,8 milijardi kuna već je stigla u Dubrovnik

17.09.2021 u 17:18

Bionic
Reading

Nakon višemjesečnog testiranja nova megajahta Romana Abramoviča početkom rujna pokazala se spremnom za prvu plovidbu pa se nagađalo kako ćemo je sljedećeg ljeta imati priliku vidjeti u Jadranu, kojega Roman Abramovič redovito posjećuje. No, zovu novih 'igračaka' teško je odoljeti pa je Solaris u petak uplovio u Dubrovnik

Ruski oligarh i predsjednik engleskog nogometnog kluba Chelsea, koji je prema časopisu Forbesa najbogatiji čovjek Rusije, čekao je šest godina da se izgradi njegova nova megajahta Solaris, za koju je imao gomilu zahtjeva.

Izgrađana je u njemačkom brodogradilištu Lloyd Werft, a luksuzno plovilo ruskog je oligarha koštalo 610 milijuna dolara.

Abramovič je često gost Jadrana, a i ovoga ljeta bio u Hrvatskoj sa svojom jahtom Eclipse, najvećom i najskupljom megajahtom na svijetu.

eclipse i Vanish

Grušku rivu uljepšale luksuzne jahte, evo čije su

Pogledaj galeriju

Početkom rujna pisali smo kako su u fazi završna testiranja Abramovičeve nove megajahte Solaris, i pretpostavili kako bismo je s obzirom na Abramovičevu ljubav prema našoj obali uskoro, možda već idućeg ljeta, mogli vidjeti u našem moru.

Predviđanja su se djelomično pokazala točnima, samo što je krasotica Solaris u Jadran doplovila još ovoga, makar kalendarskog ljeta, pa je u petak snimljena u Župi dubrovačkoj. Je li s njom stigao i vlasnik, još nije poznato.

Megajahta Solaris u Župi dubrovačkoj Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Prema upućenim izvorima, riječ je o najmoćnijoj i tehnološki najnaprednijoj jahti, kao i najskupljoj jahti napravljenoj točno po narudžbi vlasnika.

Solaris je duga 140 metara, zbog čega spada u top 15 najvećih plovila na svijetu, a proteže se na čak osam paluba, zbog čega može primiti 36 gostiju i 60 članova posade u čak 48 kabina. Za apsolutnu sigurnost tu je sustav za otkrivanje projektila s radarskim upravljanjem, neprobojna stakla kao i oklopna zaštita.

Solaris, nova jahta Romana Abramoviča Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kada je riječ o komforu, koji se nudi, unutrašnjost nije otkrivena, no iz vanjskih snimki i fotografija jasno su vidljivi veliki bazen, jaccuzzi na vlasnikovoj privatnoj terasi, heliodrom, platforme za goste na strani, kao i bočna garaža, ali i pravi noćni klub.

Solaris, nova jahta Romana Abramoviča Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube