STIGAO NA LUKSUZNOJ JAHTI

Dubrovniku ne može odoljeti: Roman Abramovič i ove je godine nekoliko dana odlučio provesti na Jadranu

31.07.2020 u 08:34

Bionic
Reading

Da je oduševljen Dubrovnikom, Roman Abramovič dokazao je i ovoga ljeta. Tijekom jučerašnjeg dana snimljen je prvo kako je po danu brodom prevezen s društvom u staru gradsku luku, nakon čega je prošetao Stradunom, a potom i u kasnim večernjim satima, nakon dobre večeri, kada je društvo krenulo prema jahti Eclipse koja je, zbog svoje veličine, usidrena dalje od luke

Budući da je njegova megajahta Eclipse dugačka nevjerojatnih 170 metara, Roman Abramovič, odnosno njegova posada, ima popriličnih problema budući da, iako bi to možda i željeli, ne mogu se usidriti gotovo ni u jednoj mediteranskoj marini. Stoga i ne čudi da je i ovoga puta ostala usidrena pred Dubrovnikom, a Abramovič i njegovo društvo pomoćnim su brodom prebačeni do stare gradske luke.

Nakon što je prošetao omiljenim Stradunom, s društvom je uživao i u najboljim delicijama, a potom su se ponovno uputili prema jahti Eclipse.

  • +6
Roman Abramovič u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Zanimljivost vezana uz jahtu je ta da je prvotna cijena za istu iznosila 700 milijuna kuna, da bi u konačnici koštala više od 2,1 milijardu kuna zbog raznih luksuznih dodataka i sigurnosnog sustava. Na jahti je 15 soba od kojih svaka ima luksuznu kupaonicu, saune i wellness, a za sigurnost i uživanje brine se čak 70 članova posade. Eclipse ima i vlastiti proturaketni sustav, kao i prozore otporne na metke te podmornicu koja može zaroniti do 45 metara.