116 KARNEVALSKIH GRUPA

[FOTO] Deset tisuća maškara prodefiliralo je Korzom u sklopu 37. Riječkog karnevala; pogledajte najoriginalnije maske

23.02.2020 u 15:38

Bionic
Reading

U nedjelju, 23. veljače, na riječkom Korzu održan je 37. Riječki karneval. Strogim centrom Rijeke prodefiliralo je ukupno 116 karnevalskih grupa, od kojih su 24 inozemne, dok broj sudionika prelazi preko 10 tisuća

Veliki broj turista iz cijelog svijeta sjatio se ove nedjelje u Rijeku. Prijestolnica kulture ugostila je ove godine čak 116 karnevalskih grupa iz SAD-a, Indije, Japana i mnogih europskih država, a svoj su dolazak zbog koronavirusa nažalost otkazale grupe iz Kine te Južne Koreje.

Međunarodna karnevalska povorka u svom 37. izdanju počela je u 12 sati, a krenula je iz Ulice Ivana Zajca preko Jelačićeva trga, Scarpine, Korza, do Zadarske ulice, da bi potom završila na ulazu u putničku obalu. 24 grupe stigle su iz inozemstva, a 14 izvan Primorsko-goranske županije.

Originalnih maski nije nedostajalo, a u galeriji pogledajte samo neke od najljepših i najupečatljivijih maski koje su posjetitelji imali prilike vidjeti na jednom od najstarijih karnevala u svijetu.

  • +39
Održan 37. Riječki karneval Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Povorku predstavljaju voditelji na šest pozornica postavljenih uzduž maškarane trase, a prate je brojni gledatelji, akreditirani novinari iz Hrvatske i Europe te organizirane turističke grupe iz cijelog svijeta.

Uoči povorke, u subotu uvečer održan je tradicionalni, 21. Humanitarni karnevalski bal, s kojega je prihod namijenjen za nabavku specijalno prilagođenog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom. Na balu su bili predstavnici veleposlanstava u Hrvatskoj, predstavnici prijateljskih gradova: Estea, Faenze, Kawasakija, Neussa, Karlsruhea, Rostocka, Cetinja.

Navečer, nakon završetka povorke, maškare će vratiti ključeve grada, a u moru ispred riječke luke bit će zapaljen pust - krivac za sve loše u prošloj godini.