oživljena povijest

Žive slike u Muzeju grada Zagreba pozivaju na druženje s brojnim povijesnim ličnostima

09.02.2024 u 10:41

Bionic
Reading

Više od dva desetljeća, od 2000. godine, zadnjeg vikenda fašnika, po uzoru na slična događanja koja su u gradu priređivana krajem 19. stoljeća, Muzej grada Zagreba posjetitelje poziva na Žive slike, druženje s mnogobrojnim povijesnim ličnostima našega grada!

Ove subote i nedjelje, 10. i 11. veljače 2024., od 11 do 14 sati uživajte u najzabavnijem edukativnom predfašničkom događanju u Zagrebu!

Program je temeljen na konceptu „oživljene povijesti“ pa djelatnici, suradnici i prijatelji Muzeja, kostimirani u sedamdesetak zagrebačkih povijesnih ličnosti, u prvom licu tumače prošlost Zagreba. S posjetiteljima će se družiti prvi zagrebački biskup Duh, kralj Bela IV., Crna kraljica Barbara Celjska, ban Josip Jelačić, Nikola Šubić Zrinski, Dora Krupićeva, Hermann Bollé, barunica Ana Marija Rauch, ilirac Ljudevit Gaj, Marija Jurić Zagorka, car Franjo Josip, Foto Tonka, Ljerka Šram, krojačica Žuži Jelinek, animirani lik profesor Baltazar i brojni drugi likovi!

  • +17
Žive slike Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Ove godine, po prvi puta na Živim slikama, posjetitelji će se družiti s legendarnim košarkašem, Draženom Petrovićem!

U nedjelju, 11. veljače, Žive slike družit će se i s povijesnim ličnostima iz Posavskog muzeja Brežice! Dođite i provjerite tko to Živim slikama dolazi u goste!

Cijena ulaznice iznosi 1 euro po osobi, a za djecu do 7 godina ulaz se ne naplaćuje.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Promo

Za osobe s invaliditetom manifestacija Žive slike je besplatna, a organizirana su i vodstva na hrvatskom znakovnom jeziku, s početkom svakog punog sata, u 11, 12 i 13 sati.

Na dane održavanja Živih slika, Muzej grada Zagreba bit će otvoren od 11 do 14 sati.

Zbog očekivanog velikog boja posjetitelja, tijekom događanja Žive slike, posjet Muzeju s psima nije dozvoljen. Svih ostalih dana u redovno radno vrijeme Muzeja, posjetite nas u društvu vaših pasa.