ISSA NA FASHION WEEKU

Evo što će Kate i Pippa nositi iduće zime

20.02.2012 u 15:20

Bionic
Reading

Svjetska je moda iz New Yorka preselila u London, gdje je u tijeku još jedan Tjedan mode na kojem se prikazuju kolekcije za jesen i zimu 2012/13. Među najzanimljivijima su Matthew Williamson, Vivienne Westwood, Tom Ford, Issa, Moschino

Proučite dobro ove trendove, jer će njihove ideje vrlo brzo doći i do lanaca ulične mode.

Ako ste se u prošloj i ovoj godini nagledali i možda nanosili 'zlatnih' hlača, čuvajte ih kao oko u glavi jer ih svjetski dizajneri diktiraju i za iduću godinu. Uske zlatne hlače, platforma gležnjače u boji devine dlake, predimenzionirani kaput od plavog, sivog i smeđeg krzna ključni je adut za jesen i zimu kako je to zamislio Matthew Williamson

Sivo-plave svjetlucave sitne pločice, s dodatkom zlatne, nižu se i po haljinicama. Brokat svila se proteže po haljinama, hlačama, kaputićima. Čistu i jednostavniju eleganciju čine primjerice svijetloplavo odijelo s hlačama, a tu boju podosta kombinira sa smeđim tonovima i kad su pitanju duge haljine. Bordo i narančasta boja također čine znatan dio kolekcije. Upamtiti valja kroj haljina koje su otraga duže, a sprijeda strogo izrezane te otkrivaju noge do pola bedara.

Buntovničku, iznimno nosivu kolekciju i opet je pokazao britanski TopShop, a budući da je iza nas Tjedan mode u New Yorku i u jeku londonski, možemo ustvrditi da je TopShop vizionarski sažeo trendove. Predimenzionirani komadi odjeće, od pulovera, kaputa i neobično krojenih haljina – kao dobro zamišljen čudnovat spoj elegantnog i boemskog! Tamne boje, crno-bijela igra, malo neizostavne zlatne, kožni umeci obilježja su kolekcije.

Što se tiče velikog dijela kolekcije, Vivienne Westwood se nekako smirila za iduće zimske dane, što će zasigurno privući i pomodarke koje vole jednostavnu eleganciju i kvalitetu. Karirane haljinice, prsluci, hlače, odijelca nekomplicirani su i nosivi, diskretnih boja. Nabrane haljine dolaze u narančastoj, ljubičastoj i sivoj boji, a moći će ih nositi i punašnije žene. Dio kreacija bit će prepoznatljiv po grafičkim oblicima.

I opet se pitamo što li je s tim zlatnim upadicama u brojne njujorške i londonske kolekcije, nameće li to kriza i dalje pomamu za vanjskim sjajem? Stella McCartney tako uz kratke i duge haljine te kombinezone sugerira zlatni remen. Volani oko struka, ali i volumen kreacija na raznim dijelovima (leđa, rukavi…) prisutan je kroz narančastu i plavu boju.

Omiljena dizajnerica Kate i Pippe Middleton, sve slavnija Daniella Issa Helayel s brendom Issa London, bila je iščekivana na ovogodišnjoj modnoj pisti. Smjela elegancija, zajednički je nazivnik za prozirne haljinice, otkačena moda za svaki dan za tunike i hlače. Nosivo, moderno, drukčije u plavoj, narančastoj i zelenoj boji, ključnim bojama za iduće hladne dane, uz dodatak zlatne, i opet ponavljamo.

Pogledajte sve kolekcije kojima je počastio London proteklog vikenda!