POPUT ČAROLIJE

Evo odgovora zašto ste pali na zauzetog muškarca

15.11.2013 u 09:59

Bionic
Reading

Nije tako rijetka pojava da se žena ludo zaljubi u muškarca koji nije slobodan. Uvijek se pokrene pitanje zašto su tako zanimljivi i zašto se u takve najlakše ludo zaljubiti

'Gotovo sve žene su jednom pale na šarm zauzetog muškarca zato što je naš mozak programiran tako da želi stvari do kojih je teško doći', ističe dr. Tomas Luis, koautor knjige 'A General Theory of Love'.

Psiholozi kao razlog navode da status 'zauzet' djeluje poput droge: jednostavno morate imati! Želja je veća, a nivo dopamina raste, što će svaku ženu učiniti odlučnijom za postizanje cilja. Ono što bi se trebalo razmisliti na početku, obično shvatimo na kraju igre: je li taj muškarac toliko privlačan baš zato što je zauzet i koliko bismo ga željele da je slobodan?

Vjenčani prsten je često samo mamac. Ako se dogodi da je muškarac u vezi s djevojkom koju vi osobno jako cijenite, vaš će ga mozak odmah percipirati kao 'kvalitetnu robu' . No poanta je da ne znate kakav je iza zatvorenih vrata, tj. niste u situaciji trpjeti njegova loša raspoloženja ili mane.

Više o ovoj temi pročitajte na stranicama Ordinacija.hr.