SLIKE 'PRIJE I POSLIJE'

Evo kako vas industrija mršavljenja vuče za nos

04.03.2014 u 18:03

Bionic
Reading

Puno reklama koje obećavaju mršavljenje koriste se trikom s fotografijama prije i poslije tretmana, ali stručnjaci upozoravaju da su to ipak samo trikovi

Iza fotografija osoba koje su smršavjele zahvaljujući određenom proizvodu krije se malo drugačija istina, piše Today. Tako su za primjer dali reklamu za čaj za mršavljenje Wu-Yi Source, koji ima priče ljudi koji su uspješno skinuli kilograme i fotografije za dokaz.

Žena koja je navodno pokušavala smršavjeti tim čajem i sudjelovala u reklamiranju, Brook Shadwell, kaže da je sve lažno. Tvrdi da čaj nikada nije pila niti probala te ne zna o kakvom se proizvodu radi. Shadwell kaže da je smršavjela, ali zdravom prehranom i vježbanjem. I tako je, ponosna na svoje postignuće, slike prije i poslije mršavljenja objavila na svom blogu

Ne moramo dalje objašnjavati da su fotografije zapravo ukradene, a njezno svjedočanstvo dodano. Federal Trade Commission istražio je mnogobrojne slične slučajeve te zaključuje da je industrija proizvoda za mršavljenje prepuna trikova iako postoje i legitimne fotografije.

Uz krađu fotografija, proizvođači se snalaze s programima za uređivanje fotografija, a puno toga ovisi i o pozi u kojoj se osoba uslika.