ne gubite nadu

Evo kako ukloniti mrlje s odjeće čak i onda kada mislite da nema spasa

16.08.2022 u 21:24

Bionic
Reading

Prilikom pranja odjeće dogodio vam se najgori mogući scenarij. Vaše bijelo rublje poprimio je boju nečega što je zalutalo u perilicu. Možda mislite da vašim komadima omiljene odjeće, posteljine ili ručnika nema spasa ali prije nego se odlučite baciti ih isprobajte jednu stvar

Ako je vaša odjeća promijenila boju, odnosno pokupila boju od nekog od komada rublja ili odjeće prilikom pranja u perilici evo odgovora na pitanje kako skinuti boju s odjeće.

Vrlo važno je ustanoviti koji komad odjeće je pustio boju, a potom ga ukloniti iz perilice. Osim toga, važno je reagirati na vrijeme dok je rublje još mokro. Iako mu ima spasa i jednom kada se osuši, proces će mnogo lakše ići ako ste sve odradili još dok je bilo mokro.

Na tržištu postoji mali milijun skupih sredstava za izbjeljivanje. Ali mnogo puta uvjerili smo se da djeluje uglavnom dobra stara varikina. Ona pouzdano odradi posao kada su u pitanju košulje, posteljina ili bilo koje drugo neosjetljivo bijelo rublje. Eco kako koristiti varikinu U 100 ml varikine uspite oko 10 litara vode.

Ne treba je miješati s deterdžentom. Rublje treba oprati, pa ostaviti da stoji u ovom sastavu desetak minuta, a na kraju ponovno temeljito isprati. Vodite računa o tome da će varikina uništiti boje, pa obojeni veš možete samo vrlo kratko i vrlo oprezno potopiti u mješavinu ili se pomiriti s time da će ono postati bijelo.

Da biste skinuli mrlje, nikada nemojte stavljati varikinu direktno na rublje.

Varikina se može koristiti u pranju perilicom, tako da oko 50 ml varikine ulijete u pregradu za pretpranje, a deterdžent koristite uobičajeno.