PLAN 3, 2, 1

Evo kako slavne glumice uspijevaju biti tako vitke

14.02.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Ako mislite da cijeli život morate okrenuti naglavačke kako biste skinuli tih nekoliko kilograma viška i imali besprijekornu figuru, varate se. Ono što vam doista treba je nekoliko jednostavnih i primjenjivih trikova uz pomoć koji mršave i najslavnije holivudske zvijezde

Trenerica i fitnes guru Ramona Braganza pomogla je zvijezdama kao što su Jessica Alba, Halle Berry i Anne Hathaway da održe svoje vitke figure te osvoje laskave titule najboljih tijela u svijetu slavnih, piše magazin Self.

Trenerica Braganza pomogla je mnogim glumicama da smršave nakon uloga za koje su se morale udebljati te je pomogla i mnogim poznatim mamama da se nakon trudnoće vrate u top formu.

'Najveći izazov gotovo svake prosječne žene, kada se radi o želji da budu fit, jest kako pronaći dovoljno vremena za vježbanje te kako pronaći vremena za zdrave obroke tijekom natrpanog svakodnevnog rasporeda', kaže Braganza koja preporučuje svoj plan '3-2-1' do besprijekorne linije.

Trenerica slavnih preporučuje da se tjelovježba uvrsti u svakodnevni raspored, a učinak vježbanja se može maksimizirati težim i zahtjevnijim vježbama u kraćem razdoblju. Osim što je važno držati se rasporeda, za konačan uspjeh važno je na umu imati jasan cilj koji se lako uklapa u svakodnevnu rutinu, savjetuje Braganza.

'Kada počinjete s tjelovježbom, budite sigurni da je vaš cilj jasan i budite precizni u tome kako ćete ga ostvariti. Vježbom kombinirajte tri kardio vježbe, dvije vježbe snage i trbušnjake', preporučuje Braganza koja smatra kako je upravo ta kombinacija najbolje kada se želi izgubiti kilograme viška, izgraditi lijepo oblikovane mišiće i ojačati tijelo.

Kurtsey Lunge

Jedan od pokreta koje Braganza preporučuje je 'Kurtsey Lunge' koje redovito prakticiraju Scarlet Johannson i Kate Beckinsale. Za izvođenje Kurtsey Lungea stanite raširenih nogu, jednom zakoraknite unatrag i napravite blagu dijagonalu, kukove spustite prema dolje, a glavu držite uspravno, a ruke naizmjenično spuštajte prema dolje tako da dlanovima dotičete pod. Vježbu napravite deset puta, a zatim je ponovite drugom nogom.

Prema planu '3-2-1', osim tjelovježbe, važno je voditi i računa o prehrani koja bi, prema njezinim riječima, trebala biti zasitna tako da organizmu pruža dovoljno energije tijekom cijeloga dana.

'Jedite često. Plan '3-2-1' preporučuje dva glavna obroka, dva međuobroka te minimalno litru vode na dan. Unošenje dovoljno vode u organizam jedan je od najboljih načina da potaknete organizam da troši kalorije. Obroci bi trebali sadržavati nemasnu hranu, a međuobroci bi trebali biti zdravi tako da održavaju visoku razinu energije', kaže Braganza te preporučuje vraćanje prirodi što se tiče prehrane te preporučuje zdrave namirnice organskog uzgoja uz izbjegavanje kofeina i rafiniranog šećera.

Još jedan savjet jest pravilo 80/20 koje zahtijeva da zdrav plan prehrane slijedite 80 posto vremena u tjednu, a omogućava vam da u preostalih 20 posto vremena uživate u hrani koju zaista volite. Na dnevnom redu se također svakodnevno mora naći i vrijeme za opuštanje, poput dugih šetnji, gledanja filma ili opuštajuće kupke, a možete pokušati i s jogom.