SLAVNA INSPIRACIJA

Evo kako odabrati idealne sunčane naočale prema obliku lica

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 08.05.2020 06:29
  • Objavljeno 08.05.2020 u 06:29
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Mauro Del Signore / Zuma Press / Profimedia

Kad su modni dodaci u pitanju, teško da se išta, osim torbe, može mjeriti sa sunčanim naočalama. Čak i kad ste bez trunke šminke, uz dobre sunčane naočale osjećat ćete se poput holivudske zvijezde, a pronalazak idealnog para puno je lakši nego što bi brojni mogli pomisliti

Odabir savršenog para sunčanih naočala, koje u toplim mjesecima u godini dolaze do izražaja, najviše ovisi o obliku vašeg lica i pronalaženju odgovarajućeg modela, a prije nego što se odlučite za kupovinu, inspiraciju za pronalazak idealnog oblika pronađite u poznatim damama slične strukture lica.

Okruglo lice

Dame s okruglim licem, nalik oskarovki Emmi Stone, imaju najšire lice na području jagodica te uže duž čela i vilice. Sunčane naočale pravokutnih i kutnih okvira za ovaj specifičan oblik lica predstavljaju idealno rješenje, a široke jagodice u stanju su se dobro nositi i s modelima sunčanih naočala predimenzioniranih okvira.

Četvrtasto lice

Lice slavne ljepotice i humanitarke Angeline Jolie pripada četvrtastom obliku koje karakterizira gotovo ista širina i dužina lica s vilicom pravokutnog oblika. Damama sličnih karakteristika stoga se sugerira odabir sunčanih naočala zaobljenih okvira koje će vizualno omekšati izražajan oblik vilice.

Ovalno lice

Damama s ovalnim licem, poput oskarovke Jennifer Lawrence, pristaju gotovo svi tipovi okvira sunčanih naočala - od okruglih modela u retro maniri pa sve do verzija po uzoru na muške modele.

Srcoliko lice

Široko čelo, uža brada i istaknute jagodice karakteristike su srcolikog tipa lica, kakvo posjeduje američka glumica Kerry Washington, a damama sličnih karakteristika sugerira se odabir širih sunčanih naočala s izražajnim kutnim okvirom.