znanstvenici tvrde:

Evo kako mjesec rođenja određuje koje će nas zdravstvene tegobe mučiti

22.06.2017 u 19:24

Bionic
Reading

Španjolski znanstvenci spojili su znanost i astrologiju i došli do zanimljivih rezultata koji bi mogli pomoći u prevenciji određenih bolesti. Grupa znanstvenika otkrila je kako mjesec rođenja može utjecati na pojavu određenih bolesti i tegoba koje se mogu javiti kod odraslog čovjeka, a krivac za to su raznorazne klimatske okolnosti u kojima je dijete rođeno

Ribe su intuitivnije, Blizanci su oštroumni, a Strijelci su skloni filozofiranju i empatiji. A Djevice? Znanstvenici tvrde da Djevice, statistički gledano, imaju značajno veći rizik od problema sa štitnjačom te astmom.

Čini se da barem jedan aspekt astrologije nije potpuno beskoristan, jer španjolski znanstvenici su otkrili poveznicu između mjeseca rođenja i kroničnih zdravstvenih tegoba koje bi vas mogle mučiti u budućnosti.

Najnovija strudija pokazala je kako uvjeti i okolina tijekom trudnoće te tijekom prve godine djetetova života, mogu utjecati na kasnije godine tijekom odrastanja.

Od gotovo 30.000 ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju provedenom na španjolskom Sveučilištu Alicante, uzeti su datumi rođenja te su potom ti podaci uspoređeni s 27 različitih bolesti koje variraju od inkontinencije do migrene.

Istraživanje objavljeno u časopisu Medicina Clinica otkrilo je kako muškarci rođeni u lipnju i prosincu imaju najveći rizik od osteoartritisa, kronične bolesti zglobova, dok su oni rođeni u travnju pokazali najmanji rizik od bolova u kralježnici.

Kada je riječ o ženama, znanstvenci su s određenim mjesecima rođenja povezali čak osam zdravstvenih tegoba. Jedna od tih tegoba je inkontinencija koja je najzapaženija kod žena rođenih u mjesecu lipnju, dok je povišeni kolesterol zabilježen kod žena rođenih u listopadu.

Ipak, o uzročnicima tih bolesti može se samo nagađati.

'Mjesec rođenja može se uzeti kao indikator vremenskog razdoblja u kojem je dijete rođeno te je bivalo izloženo raznoraznim čimbenicima, kao što su ultraljubičaste zrake, vitamin D, temperatura, sezona virusa i alergija, itd., što može utjecati na razvoj maternice kod majke te na razvoj novorođenčeta u prvim mjesecima života', pojasnili su znanstvenici.