HRVATSKE LJEPOTE

Europski parlament plažu Podrače proglasio najljepšom plažom u Europi

28.07.2017 u 17:16

Bionic
Reading

Europski parlament na svom Twitter profilu objavio je video u kojem savjetuje gdje se okupati ovo ljeto, a kao prvi izbor proglašena je prekrasna šljunčana plaža Podrača na makarskoj rivijeri

S ciljem osiguranja EU građanima čist i siguran okoliš, Europski parlament provodi kontrolu ispitivanja morske vode na popularnim plažama diljem Europe, a u top tri lokacije za kupanje našla se i jedna hrvatska plaža koja je odnijela pobjedu u kategoriji morskih plaža.

Europski parlament na svom je službenom Twitter profilu objavio kratak video u kojem savjetuje da u potrazi za idealnim mjestom za ljetovanje posjetite upravo ovu prekrasnu hrvatsku plažu. Riječ je o plaži Podrače, jednoj od najpopularnijih uvala u Brelima.

Pomalo robinzonskog izgleda, plažu Podrače nazivaju i biserom Makarske rivijere. Iako je okružena turističkom infrastrukturom, plaža je uspjela ostati skrivena unutar stijena koje su njezin zaštitni znak. Ono što ovu šljunčanu plažu čini tako neodoljivom je blistavo tirkizno more, čijim ljepotama nije mogao odoljeti ni EU parlament.

Plaža Podrače Autor: YouTube

No ovo nije prvi put da su prepoznate prirodne ljepote Brela. 2015. godine, plaža Podrače se našla 12. na listi 15 najljepših i najpoželjiniji odredišta za odmor prema izboru stranice European Best Destinations.

Osim hrvatske plaže Podrače, Europski parlament je izdvojio i slovensko jezero Bohinj te francusku rijeku Gardon u kojoj se možete okupati s pogledom na poznati rimski akvadukt Pont du Gard.

  • +16
Najljepše plaže Dalmacije Izvor: Cropix / Autor: CROPIX, PIXSELL, Youtube, Wikimedia Commons