ŠTO EFEKTNIJE, TO BOLJE

Elegantna zamjena za tenisice: Balerinke će obilježiti proljetne mjesece, no ne i bilo kakve verzije

26.01.2022 u 06:39

Bionic
Reading

Iako smo još udaljeni od proljetnih mjeseci, na police trgovina polako i sigurno pristižu komadi namijenjeni proljetnoj sezoni, a među njima su balerinke koje unazad nekoliko godina ponovno uživaju pet minuta slave

Balerinke su oduvijek bile sinonim za Francuskinje, žene s najviše stila, kako im se često tepa. Još od vremena Brigitte Bardot izašle su iz baletnih studija na ulice i osvojile srca brojnih dama. Prekrasna Brigitte nosila ih je u filmu 'Juliette', koji ju je prometnuo u zvijezdu velikog ekrana, ali i hitu iz 1956. 'I Bog stvori ženu', kao i na premijerama.

Otada su balerinke sinonim za ležernu eleganciju, a obožavala ih je i holivudska ikona Audrey Hepburn noseći ih doslovno uz sve.

Iako su ih proteklih godina u drugi plan uspjele izgurati tenisice i glomazne verzije cipela loaferica, balerinke se ponovno nalaze na modnom radaru, no ne i bilo kakve verzije.

Sudeći po kolekcijama renomiranih dizajnerskih brendova poput Alberte Ferretti i Christiana Louboutina, balerinke s vrhom u špic i nimalo klasičnog dizajna u novoj proljetnoj sezoni vodit će glavnu riječ na modnoj sceni.

  • +3
Balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

STREET STYLE

Nedostaje vam inspiracije za zimske stajlinge? Modne ovisnice s pariških ulica imaju pregršt genijalnih ideja

Pogledaj galeriju