JELENA PERČIN BABIĆ:

'Eksplicitne scene seksa bile u prilika da se oslobodim'

23.05.2011 u 09:56

Bionic
Reading

'Inače imam taj jedan grč u tijelu, jednu rezerviranost, pa mi je film bio odlična prilika da se oslobodim', kaže glumica koja je ostvarila ulogu u erotskoj komediji

Glumica Jelena Perčinu u intervjuu za časopis Extra objašnjava kako se nosila s napornim tempom snimanja serijala 'Najbolje godine' te kako se osjeća ulaskom u novo desetljeće života.

''Najbolje godine' prvi su projekt na kojem sam radila da sam se morala dizati u 4.30 ujutro. S obzirom da se puno scena snimalo u Eko selu, što je sat vremena vožnje od Zagreba, i ako uzmete u obzir i snijeg, kišu i slično, to je neminovno', kaže Jelena, majka dvogodišnje kćerkice Lote. Priznaje da nije uspjela uskladiti majčinske obaveze s tempom snimanja:

'Dovela sam je samo jednom, kad sam trebala snimiti samo dvije scene, jer kako bih joj inače objasnila da sad mama treba dva sata snimati i da me neće biti. Uostalom, tamo su i drugi ljudi, možda bi im smetala, ne mogu njima predati dijete da ga čuvaju, moraju i oni raditi svoj posao. Ali zato bi navečer bilo naše vrijeme, puno bismo pričale, kakav nam je bio dan, uspavljivala bih je', objasnila je glumica i ustvrdila da nije požalila što se odlučila za glumačku karijeru.

'Bila sam dosta svestrana, zapravo sam voljela fiziku i razmišljala sam o studiju fizike, pa sam htjela studirati filozofiju, pa komparativnu i ruski. Na kraju me moja profesorica hrvatskog nagovorila na glumu. Meni se sviđala zgrada, bila je na dobroj lokaciji, a činilo mi se da je to neko zanimanje koje je sveobuhvatno, da s njim mogu biti sve, pa i fizičar.'

S redateljicom Irenom Škorić snimila je film 'Sedam puta sedam', erotsku komediju sastavljenu od sedam indirektno povezanih priča.

'Film se vrti oko jednog lezbijskog para, ja svojoj partnerici za rođendan poklonim muškarca. Na kraju se sve to preokrene u jednu psihodeličnu igru koja je u nekoj paraleli s aktualnom situacijom u društvu. Film sadrži vrlo eksplicitne scene, što sam shvatila kao osobni izazov jer nikad prije to nisam radila. Inače imam taj jedan grč u tijelu, jednu rezerviranost, pa mi je film bio odlična prilika da se oslobodim', rekla je glumica te konstatirala kako primjećuje promjene na sebi otkad je navršila 30 godina.

'To je tako divan osjećaj. Izgleda mi kao da se dogodilo preko noći. Moram priznati da su mi ove godine već draže od dvadesetih.'