SPOJ CRVENE I PLAVE

Dublje značenje: Jill Biden, Kamala Harris i Hillary Clinton odabrale stajlinge u istoj boji i to ne bez razloga

21.01.2021 u 08:36

Bionic
Reading

Tema svečane inauguracije američkog predsjednika Joea Bidena i novoizabrane potpredsjednice Kamale Harris, kako se ranije saznalo, nosi naziv 'America United', a upravo je ujedinjenje postalo glavna nit vodilja modnih odabira utjecajnih dama s američke političke scene

Nakon što se uoči svečane inaugiracije prva dama Jill Biden pojavila u ljubičastom kompletu s potpisom relativno nepoznatog dizajnera Jonathana Cohena, javnosti nije dugo trebalo da u njemu pronađe dublji značaj.

  • +7
Jill Biden Izvor: Profimedia / Autor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

U politici se često misli da je ljubičasta simbol jedinstva jer kombinira crveni motiv Republikanske stranke i plavu shemu boja Demokratske stranke. Ljubičastu nijansu u političkom kontekstu brojni tumače i kao potporu ženskom pravu glasa, stoga su brojni upravo na ovaj način protumačili odabir nove prve dame Amerike.

Na dan povijesne inauguracije, novoizabrana potpredsjednica SAD-a također je pokazala modnu naklonost prema ljubičastoj boji. Za njezin kaput s pripadajućom haljinom zaslužni su afroamerički dizajneri Christopher John Rogers i Sergio Hudson, koje posebno favoriziraju bivša prva dama Michelle Obama i američka kongresnica Alexandra Ocasio- Cortez.

  • +3
Kamala Harris, Doug Emhoff, Jill Biden, Joe Biden Izvor: Profimedia / Autor: JOE RAEDLE / Getty images / Profimedia

U društvu supruga, bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, na svečanoj inauguraciji Joea Bidena i Kamale Harris u ljubičastom izdanju pojavila se i bivša prva dama te nesuđena američka predsjednica Hillary Clinton.

U odnosu na Jill Biden i Kamalu Harris, 73- godišnja Hillary Clinton odlučila se za ljubičasto odijelo s pripadajućim šalom, a cjelokupnom izdanju pridružila je dugi kaput u boji patlidžana.

Prema novom izvještaju poznate modne tražilice Lyst, potražnja za odjevnim komadima ljubičaste boje skočila je za 655 posto, dok su ljubičasti kaputi jedni od najtraženijih modni artikala na Lystu nakon što je uoči suprugove inauguracije u modelu s potpisom Jonathana Cohena ugledana nova prva dama Jill Biden.