STIL ZA DESET

Držite se ovih pravila i više nećete modno griješiti

02.09.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Iako je u suvremenoj modi gotovo sve nosivo, spojivo i moguće, neka pravila odijevanja ipak treba poštivati, a ruku na srce, iako neki znaju odlično spariti detalje, uzorke i teksture, drugi u istom tom mogu izgledati smiješno. No držite li se naših pravila kupovine, kombiniranja i provjere, modno više nikada nećete podbaciti

Ovo su modna pravila koja bi bilo dobro usvojiti, no kako je moda stvar ukusa i igre, nije uvijek nužno da ih poštujete.
Strateški pokažite kožu Kako biste zbilja izgledali seksi, trebali biste znati što možete pokazati, a koji dio tijela prekriti. Odlučite se za jedan dio tijela i na njega odjećom skrenite pažnju. Ako se odlučite za dekolte, nemojte pokazivati noge. Inače riskirate da izgledate vulgarno.

Izaberite svijetli accessorize Ako u vašem ormaru prevladavaju neutralne boje poput plave, crne, sive, energiju dodajte vrištećim dodacima, a modnu hrabrost pokazat ćete torbama u boji ili cipelama koje 'neonski vrište'.

Provjereni komad kupite u više boja  Pogledajte samo modnu ikonu Jackie O. Njezin ormar bio je pun haljinica istog kroja i dužine. Ako i vi nađete nešto što laska vašoj figuri, odmah kupite nekoliko komada. Zašto se uopće premišljati?

Pravilo o nužnom postotku elastina Kako bi vam hlače dobro pristajale, trebale bi sadržavati 95 posto pamuka i pet posto likre, elastina. Za traperice, pak, vrijedi pravilo dva posto elastina.

Prilikom kupnje novog komada pogledajte se iz svih kutova Uvijek se pogledajte sa svih strana i nikada ne kupujte određeni komad ako vam se ne sviđa apsolutno sve što vidite.

Provjeravajte bijelu odjeću Kad odjenete bijelu odjeću, uvijek na svijetlu, provjerite je li prozirna. Naravno, provjeru ne trebate raditi ako želite prozirni seksi efekt.

279724,281104,277933,275348
Kad ste u dilemi, odlučite se za štikle u boji noge
Ovim trikom ujedno ćete izdužiti noge, a  s njim igrate i na modno sigurno rješenje.

Miksajte uzorke Za ovo ipak treba malo vještine kako biste znali u čemu ćete izgledati modno osviješteno, a u čemu biste mogli dobiti lošu kritiku. Učite od najboljih, primjer modnih ikona koje odlično primjenjuju ovo pravilo su Olivia Palermo, Mirela Forić, Alexa Chung, Iva Balaban...

Pobijedite strah od boja
Iako ste možda klasičar i u modi igrate na sigurno, savjetujemo da pokušate unijeti živost u garderobu. Mogli biste se ugodno iznenaditi. Zašto ne biste probali boju koralja, žutu, crvenu... Priuštite si detalj u veselim bojama i reakcije neće izostati.

Nosite dugačke slojeve ogrlica Lanci, biseri, šarene kuglice ili drvene perle. Probajte ogrlice nositi u slojevima i običnoj kombinaciji dati novu fensi dimenziju.

Sprijateljite se s krojačem Iako su nam, barem danas, na raspolaganju mnogi High Street Brandovi, kao i dizajnerska imena, dobar krojač uvijek dobro dođe. Može od nekog običnog komada odjeće aplikacijama učiniti 'it', komad, a oni bi vam mogao i sugerirati što vašoj građi odgovara i sašiti neke super komade.

Efekt iznenađenja Bilo da se radi o jakni koju ćete odjenuti na svečanu haljinu ili upadljivom remenu, kontrast koji ćete spojiti kroz modnu priču dat će vam poseban čar.

Ne štedite na cipelama, torbama nakitu Kvalitetne cipele, nakit ili torba podignut će svaku kombinaciju, pa se kod odabira ostatka odjeće možete malo opustiti jer će taj jedan super komad odlično iznijeti i malo novčano možda jeftiniju haljinu.

Malu crnu haljinu osvježite efektnim dodacima Uvijek ju je dobro imati, a različito kombinirana može ići uz puno prilika. Odjenite je uz nove koraljne stileto cipele ili uz nju stavite efeknu ogrlicu i balerinke. Izgledat ćete modno osviješteno, ali ne i pretenciozno.

Odijevajte se sukladno obliku tijela, a ne godinama  Jesu li vam ruke dovoljno čvrste za haljinu bez rukava, noge lijepo oblikovane za kratku suknjicu? Koga onda briga koliko godina imate. Ako vam još uvijek kratka suknja stoji kao salivena, zašto biste si uskratili slatki stajling zbog toga što netko smatra da imate koju godinu viška. Glavu gore i odijevajte se onako kako vam tijelo i dobar ukus nalažu.